Kulture

Në Japoni ka dy lloje dasmash, ajo perëndimore dhe ajo shintoiste. Kjo e fundit përfaqëson një zakon të vjetër dhe është forma me të cilën martohen japonezët që nga antikiteti. Këto dasma tradicionale janë mjaft tërheqëse sidomos për ritualet që duhen ndjekur nga cifti gjatë ceremonisë. Besimi shintoist është besimi

Një pikturë e humbur e admiralit Lord Nelson ku ai shfaqet me  dhëmbët e tij të fytyrës dhe vetullat e zhdukura është zbuluar së fundmi pasi ishte zhdukur përpara 100 vitesh. Pjesë e një serie portretesh të admiralit të famshëm të pikturuar nga artisti italian Leonardo Guzzardi në vitin 1799,

Periudha Edo (1603-1868) ishte një epokë e mrekullueshme që ka shërbyer si frymëzim për shumë filma me subjekt samurait, nderin, kimonon dhe sidomos e ka bërë të njohur kulturën japoneze pas së cilës mahnitemi. Megjithatë pavarsisht lulëzimit të kësaj periudhe ka patur edhe anë të errëta të saj. Çdokush mund

Një studim i mëparshëm ka treguar se një familje në Angli ka mundur të ruajë statusin e saj për më shumë se 8 shekuj dhe saktësisht 28 breza. Kjo ka ndodhur edhe përtej Europës, në Kinë ku familjet e kanë ruajtur statusin që nga vitet e Mao Ce Dunit. Shumë

Nga Ilnisa Agolli E shihnim çdo mëngjes tek shkonte në tempullin e tij: teatër. Trupin e mbante drejt dhe një dorë gjithnjë futur në xhep. Dukej serioz. Sepse, siç e dimë, ‘’Njeriu që bën më shumë humor, është më seriozi; instinkt ky që tregon inteligjencë’’… derisa ndonjë kalimtar çasti e

Në Universitetin e Kembrixhit ka lindur një debat. Mësuesit e letërsisë u detyruan të ndryshonin autorët e bardhë me ata me ngjyrë, për shkak të kërkesave të studentëve për një dekolonizim të kurrikulës mësimore. Profesorët duhet të mbajnë leksione për autorë zezakë ose të një minoriteti etnik. Ishte një kërkesë