Kulture

Çdo vit, me qindra filma, me buxhete të ndryshme, por të njëjtat aspirata të mëdha, shfaqen në ekranet e kinemave. Një pjesë e mirë e Books-Made-Into-Moviestyre janë të bazuar mbi libra, të njohur apo jo. Sipas goodreads.com, numri i librave që adaptohen në film rritet nga viti në vit: në

GUIA SONCINI Interneti, grunge, Pulp Fiction dhe Diana. Pas viteve Gjashtëdhjetë dhe Tetëdhjetë, ka mbërritur momenti i të parit në sy të epokës që krijoi “vetveten” Koha e nostalgjisë është 20 vjet. Në vitet shtatëdhjetë, ishte nostalgjia e viteve pesëdhjetë të “Happy Days”. Në vitet tetëdhjetë, ishte nostalgjia e viteve

Pavarësisht se sa libra kanë botuar apo sa cmime kanë fituar, të gjithë autorët kanë zakonet e tyre, të meta, manira, dhe besime të cuditshëm. Disa bëjnë jetë të dyfishta, të tjerë kanë hobi të cuditshëm dhe të tjerë janë tamam të cmendur. Shkrimtarët në listën që po publikojmë duke

Disa prej njerëzve më magjepsës të historisë janë mbretërit dhe udhëheqësit e mëdhenj. Kjo vjen pjesërisht për faktin që jetët e tyre janë të mirëdokumentuara në histori, por edhe sepse ata kanë qenë persona vërtetë të madhërishëm. Një mbret është në vetvete një autoritet, kështu që shpesh herë është përshkruar

Fjalori e përkufizon propagandën si përhapjen e qëllimshme të informacionit, ideve apo fjalëve në një përpjekje për të ndihmuar ose dëmtuar një person, grup, lëvizje, institucion ose komb. Propaganda më e zakonshme është ajo e përdorur në politikë. Megjithatë, duhen aftësi për të bindur të tjerët të përkrahin një pozicion

Egocentrik dhe pak i prirur për marrëdhënie të qëndrueshme. Eshtë burri i kohëve të sotme, i përshtatur në një epokë në të cilën joshja vepron edhe në politikë dhe në publicitet Thuhet se narcisismi është e keqja e kohës sonë. Ashtu si në legjendën klasike (Narcisi është një djalosh që