Kulture

Si spanjoll i mirë, Pablo Ruiz Biasco y Picasso pëlqente korridat. Kështu, që i tronditur nga vdekja tragjike e një beniamini të tij, toreadorit të famshëm Joselito. Për t’i nderuar kujtimin, ai vuri në punë një kanavacë të gjatë prej 8 metrash me 3 metra e gjysëm, me ngjyra zije.

Letërsia lidhur me kreativitetin është e një banaliteti shqetësues. Çdo libër tregon të njëjtat anekdota lidhur me të njëjtit heronj: Ajnshtajn, Gandi, Pikaso, Dilan, Uorhol dhe Bitëlls Është një shkrimtar që ka një problem. Librat që lexon dhe njerëzit që njeh e kishin paralajmëruar tashmë prej kohësh: vendi dhe ndoshta

Mathias Messenholler Historian, gazetar Në një botë të dominuar nga shkenca dhe nga teknika, pothuajse gjysma e njerëzimit mendojnë që ndodhin shfaqje jashtëtokësore, shërime të habitshëm, koincidenca profetike. Çfarë na shtyn të pranojmë qetësisht “black out”-e spontanë të ligjeve të natyrës? Cilët motivime antropologjikë, psikologjikë, fetarë, lënë në hije racionalitetin

Friedrich Nietzche ka lindur në vitin 1844 në një fshat të qetë në pjesën lindore të Gjermanisë, ku – për breza të tërë – paraardhësit e tij kishin qenë pastorë. Ai kish patur rezultate vecanërisht të shkëlqyer në shkollë dhe universitet; kishte shkëlqyer kaq shumë në greqishten e lashtë (një

Eshtë shumë e vështirë të të zgjohet një interes i madh për njerëzit e tjerë, e sidomos kjo vlen për të moshuarit. Në portretin e Tullyt, një grua e moshuar qëndron e ulur dhe e menduar në një sfond të errët. Ne nxitemi që të shohim për një kohë më

“Gotë veneciane e shekullit 14” SERIA: Vepra arti që mund t’ju ndihmojnë të jetoni Shumicës prej nesh na vjen e natyrshme që ta mendojmë muzikën si terapi. Pothuajse të gjithë jemi DJ të shpirtërave tanë, të shkathët për të zgjedhur copëza muzikore që do të rrisin apo ndryshojnë për mirë