Kulture

Roberto Benigni ka dhuruar një shfaqje mahnitëse ditët e kaluara në televizionin Rai duke rritur shikueshmërinë në 10 milionë telespektatorë me shfaqjen e tij “10 Urdhëresat”. Por përpara shfaqjes ai ka marrë një telefonatë surprizë nga Papa Françesku. Telefonata e ngrohtë që Papa i ka bërë aktorit fitues të çmimit

Në vitin 1902, Klimt realizoi Beethoven Frieze për ekspozitën e 14 të “Vienna Secessionist”, e cila ishte menduar të organizohej si përkujtimore për Ludvig Van Beethovenin dhe ku do të spikaste një skulpturë monumentale polikromatike me autor Max Klingerin. E realizuar posacërisht për ekspozitën, piktura u realizua direkt në mure

Një intervistë me shkrimtaren P. D. James, e cila ka ndërruar jetë pak kohë më parë: E konsideruar shkrimtarja më e madhe e gjallë e romaneve të verdhë, pavarësisht 86 viteve të saj, është gjithmonë e gjallë e aktive. Ironia e saj e butë dhe shpesh therëse, shfaqet shumë mirë

Autori: Max Ernst Titulli: “Europa mbas shiut II” Data e përfundimit: 1941 Vendi i krijimit: SHBA Stili: Surrealizëm Periudha: Periudha amerikane Zhanri: PIkturë simbolike Teknika: Vaj Materiali: Kanavacë Vepra epike e Max Ernstit, “Europa pas shiut II” është një peisazh abstrakt që ofron një vizion apokaliptik të botës së pasluftës.

Përshkrimi: Piktura madhështore përqëndrohet në figurën dominuese të Krishtit, kapur në momentin që i paraprin atij kur do të jepet verdikti i Gjykimit Universal. Veprimi i tij, autoritar dhe i përmbajtur, duket sikur në të njëjtën kohë tërheq vëmendjen dhe zbut nervozizmin përreth: ai bën me shenjë për fillimin e

Kopshti i Kënaqësive Tokësore është pikturuar nga Hieronymus Bosch (c. 1450–1516). Piktura është një triptik – një vepër arti e ndarë në tre pjesë. Ajo është ekspozuar fillimisht në Shtëpinë e Nassau në Bruksel, një vit pas vdekjes së Bosch. Interpretimi: Paraqiten tre skena Biblike. Piktura ka gjithashtu shumë ndikime