Kulture

Fituesi i festivalit te Sanremos, këngëtari i njohur me origjinë shqiptare, Ermal Meta, ka kënduar disa prej këngëve te tij me te suksesshme ne sheshin Skenderbej. Qindra qytetarë ndoqën në shesh koncertin e kantautorit Ermal Meta si dhe disa prej zërave me te mire te skenës shqiptare. Ai elektrizoi publikun në

Lufta Botërore i shtypi me sa fuqi që kishte bazat ekonomike dhe politike të Evropës, por nuk formoi një rend të ri ndërkombëtar, duke krijuar kështu skenën për katastrofat e viteve 1930 dhe 1940. Ndërsa bota i afrohet një periudhe tjetër të ndryshimeve të mëdha ekonomike dhe politike, mësimet që

Elena Ferrante për The Guardian E.Ferrante:Ndoshta ka ardhur koha të pranojmë se një shok i keq, një shok tek i cili nuk mund të mbështetesh, s’duhet quajtur fare shok. Herë pas here më është thënë, nga gra që njoh, se unë qënkam një shoqe e mirë. Kënaqem, por  nuk e

Lëvizjet feministe kanë bërë dhe vazhdojnë të bëjnë fushatë për të drejtat e grave, duke përfshirë  të drejtën për të votuar, për të mbajtur poste publike, për të punuar apo për të pasur  pagesë të barabartë me burrat. Pavarësisht se krenohemi me iniciativa të tilla, kjo nuk do të thotë

Nga Aurenc Bebja* Francë – 25 Mars 2018 Gazeta pariziene, Comoedia, ka botuar, të dielën e 9 tetorit 1927, në ballinë, intervistën ekskluzive të zhvilluar asokohe me aktorin më të madh gjerman me origjinë shqiptare – siç e quan ajo – Z. Aleksandër Moisiun, të cilën, Aurenc Bebja, e ka sjellë

Që nga koka e një njeriu që shfaqet në një peisazh plot ngjyra, një tren dhe dy persona të kapur për dore, disa ndërtesa, kështu është doodle-i që Google e ka nxjerrë për nder të Gabriel García Márquez-it. Gaboja i madh lindi në 6 mars të 1927 në Aracataca, Kolumbi.