Kulture

Mosnjohja e asaj që ndodh pas vdekjes  dhe pikëpyetja mbi ekzistencën e ferrit, parajsës apo purgatorit ka qenë një burim i pashtershëm spekulimesh dhe frike për njerëzit e mesjetës. Besohej, nga shumica, se i vdekuri shkon në ferr në qoftë se vdes i papenduar, në parasjë në qoftë se është larë

Eksperti i arteve  zbulon  veprën më të hershme të Leonardo da Vinçit Studiuesit italianë pohojnë se kanë zbuluar pikturën e parë të bërë nga gjeniu i Rilindjes Leonardo Da Vinci. “Arkangeli Gabriel”, një pllakë xhami e lyer, është  nënshkruar dhe krijuar nga një artist që besohet të jetë Da Vinci 18-vjeçar.

“Shumë thonë që jam gënjeshtar. Që gënjej deri kur them të vërtetën, por edhe ata gënjejnë. Gënjeshtrat më të mëdha që kam dëgjuar mbi veten time. Mund t’i përgënjeshtroja, por meqë jam një gënjeshtar askush nuk do të më besonte.” (Federico Fellini në 1975 drejtuar një miku të tij, Costanzo

Në 1955, shkrimtari i madh francez ka mbajtur këtë fjalim në Athinë, në një diskutim për Europën, mes plagëve të vjetra dhe shpresave të reja: “Liria pa kufi është e kundërta e lirisë. Vetëm tiranët mund të ushtrojnë lirinë pa limite; dhe për shembull, Hitleri ishte relativisht një njeri i

Ohri i ka rrënjët në parahistori. Fisi ilir i enkelejve e ndërtoi vendbanimin e parë me emrin Lyhnidos. Ata banonin në këtë rajon që përfshinte liqenin e Ohrit dhe trevat rreth tij. Pas vitit 148 , qyteti u bë pjesë e Perandorisë Romake. Më 29 dhe 30 maj të vitit 526, Lyhnidosi u shkatërrua nga një tërmet i

Fituesi i festivalit te Sanremos, këngëtari i njohur me origjinë shqiptare, Ermal Meta, ka kënduar disa prej këngëve te tij me te suksesshme ne sheshin Skenderbej. Qindra qytetarë ndoqën në shesh koncertin e kantautorit Ermal Meta si dhe disa prej zërave me te mire te skenës shqiptare. Ai elektrizoi publikun në