Kinema & TV

FESTIVALI I KANES (2014)-Turma e tarantinianëve është në delir, shfaqja e divit Quentin është si qershiza mbi tortën e përmbledhjes së batutave përfundimtare. Kinofilë të regjur, që zakonisht snobojnë takimet me autorët, rendin përreth regjisorit në kërkim të autografëve dhe fotografive. Ai, shumë bujar, është i gatshëm që të flasë,

“Ylli i vërtetë i House of Cards nuk jam unë, por është personazhi im, Frank Underwood, një njeri me ambicie politike dhe pa rregulla etike. Ylli i vërtetë është Uashingtoni, një vend i varfër për nga idealet në serialin tonë. Mendoj që ai qytet ka zënë vend mirë në botën

Roger Avary dhe Quentin Tarantino janë të frustruar. Të dy janë njohur duke punuar në Video Archives të Manhattan Beach, në Kaliforni. Janë miq dhe të apasionuar pas kinemasë. Do të donin të ishin regjisorë të një filmi të tyrin. Quentin e ka provuar me “Ditëlindja e mikut tim më

Kolossal-i biblik që ka kushtuar 200 milionë dollarë, mes polemikave, efekteve specialë dhe një serie yjesh të kinemasë Eshtë një histori që na vjen qysh prej kohërave të Mesopotamisë, dhe që për herë të parë përmendet që 2500 vite para Krishtit: historia e Arkës së Noes, ku xhirafat dhe gomerët

Një ish spiun rrëfen përse seriali televiziv “The Americans” është i mbushur më shumë me intrigë se sa me spiunazh të vërtetë Aki Peritz Ariu i madh nga Moska është rikthyer, dhe jo vetëm në Krime. Seriali televiziv “The Americans” dhe agjentët e fshehtë të KGB që jetojnë në Uashington

Në Galerinë Mbretërore të Westminster-it, Lordi Dobbs tregon me gisht në mur, në krahun e majtë një pikturë të madhe të fitores së Vaterlosë dhe Dukës Uellington. Më tej, në të djathtë tregon një pikturë që sjell në kujtesë një fitore po kaq të lavdishme, atë të betejës së Trafalgarit