Kinema & TV

Tragjedia dhe vdekja e shpejtë e aktorit të ri, James Dean në moshën 24 vjeçare e shndrroi në aktorin e parë në historinë e kinemasë që nominohet për një çmim pas vdekjes. Në fillim do të nominohej për “Në lindje të Edenit” dhe më pas, pas vdekjes për filmin “Gjigandi”

Rreth 250 profesionistë të kinematografisë nga 25 shtete do të marrin pjesë në eventin më të rëndësishëm të industrisë së filmit, “Tregu Ballkanik i Filmit” (BFM). Tregu Ballkanik i Filmit (BFM) është një ngjarje e industrisë rajonale të filmit në formën e një tregu për biznesin e filmit me fokus

Mes 1947 dhe 1957 të ishe në “Listën e zezë” të Hollywood-it do të thoshte për një kineast jo vetëm ta kishe të pamundur të punoje, por në shumë raste edhe dënim me ostracizmin social, madje disa edhe me burg ose mërgim. Kjo listë i pati rrënjët në triunfin republikan

Pasi vrapoi në Los Angeles duke kërcyer në “La la Land” Ryan Gosling  vesh kostumin e astronautit në “First Man” një film që aktori e quan shumë patriotik, pavarsisht se përqendrohet në fytyrën më të errët të udhëtimit në Hënë të Neil Armstrongut. “Flitet shumë, nëse flamuri amerikan është shfaqur

Suksesi i serialit “Game of thrones” nuk është vetëm nga efektet speciale, por edhe humanizmi i karaktereve. Mungesa e personazheve historike, personazhet e këqij e bëjnë një pasqyrë ku mund të shihesh. Pavarsisht se Martin nuk ka rrëfyer kurrë frymëzimet historike në lidhje me fabulën, disa manifestime janë të qarta

Kumbari, pjesa e dytë (1974) Robert De Niro bëri një audicion për të interpretuar Sonny Corleone në pjesën e parë të sagës, por roli ishte për James Caan. Megjithatë Coppola-s i bëri shumë përshtypje interpretimi i aktorit të “Rrugë të këqija”, saqë vendosi t’i japë rolin e të riut Vito