Shendeti

Kohët e fundit nuk ke ngrënë në fast food, nuk ke ngrënë as ëmbëlsira me shpresën se do të bije disi në peshë, por ato kilet e tepërta në peshore duket sikur nuk heqin dorë lehtë nga trupi yt. Por jo gjithçka varet vetëm nga ushqimi. Shumica e njerëzve nuk

Nuk është vetëm dëmtimi i traktit tretës problemi kryesor i ushqyerjes me ushqime të shpejta. Kjo gjë është trajtuar shpesh kohët e fundit dhe është kritikuar nga ana e mjekëve përdorimi i tyre. Mirëpo rezultate të habitshme vijnë nga nje universitet në Londër, ku mjekja Sophie von Stumm ka marrë

Zgjohesh shpesh gjatë natës? Ndoshta ke shumë mendime që po të kalojnë nëpër mendje, ndoshta ke ngrënë shumë ose ke pirë tepër kafe, ose kjo gjë varet nga energjia jote. Po, sipas mjekësisë popullore kineze, zgjimi në të njëjtin orar gjatë natës ka të bëjë me ndryshimet energjitike. Nga ora

Jemi në ditët e para të vitit dhe gripi ka hyrë thuajse në familjen e secilit nga ne. Temperatura e lartë, kolla e shpeshtë, rrufa dhe fyti i acaruar janë shenjat më të bezdisshme të kësaj sëmundjeje. Por le të shohim disa mënyra shtëpiake se si mund ta fitoni betejën

Është në praktikën e përditshme mjekësore që për të vendosur mbi sëmundjet e sakta që kanë pacientët, u kërkojnë një grafi, apo shpesh një skaner, i cili kryhet edhe me lehtë. Mirëpo, këto ekzaminime kanë qenë shpesh objekt i debateve ndëmjet mjekëve, nëse shkaktojnë dëme në shëndetin e njeriut, apo

Bota është e sëmurë. Shumë e sëmurë. Arsyeja për këtë është dieta jonë, e mishit dhe bulmetit, që gatuhet shumë shijshëm, por që mbart dënimin tonë me vdekje. Po sikur i gjithi të jetë një plan i madh, për të mbajtur burimet në duart e pak njerëzve? Po sikur qeveria