Shendeti

Lodhja dhe skuqja e syve janë ndër simptomat më të shpeshta që ndeshim në jetën e përditshme, si pasojë e përdorimit të smartfonëve, kompjuterave, apo mjeteve të tjera elektronike. Ato mund të shkaktojnë dhimbjen e kokës, apo shikimin e turbullt. Një nga mënyrat për të mirëmbajtur shikimin, është dhe ushtrimi

Departamenti i Shëndetësisë i Kalifornisë paralajmëroi se njerëzit duhet të mbajnë telefonat e tyre celularë disa metra larg tyre për të zvogëluar ekspozimin ndaj rrezatimit dhe rreziqet shëndetësore. Kalifornia lëshoi udhëzime për zvogëlimin e ekspozimit ndaj rrezatimit të celularit të enjten, në mes të dëshmive në rritje se përdorimi i

Ne jemi të gjithë konsumues të kafesë, aq sa na duket e pamundur ta kalojmë ditën pa pirë të paktën një kafe në ditë. E dimë se ajo është e dëmshme dhe sërish e konsumojmë, ashtu siç nuk tregojmë kujdes për shëndetin tonë edhe me plot gjëra të tjera.  Por

Ky term u krijua fillimisht në vitin 2014 si pjesë e një artikulli të lajmeve që pretendonin se selfiet duhej të konsideroheshin një çrregullim mendor nga Shoqata Amerikane e Psikiatrisë. Por studiuesit kanë parë këtë fenomen, pasi kanë studiuar çrregullime të tjera të lidhura me teknologjinë, si “fenomeni nohofobia” ose

Një paciente e cila ka kryer një operacion për heqjen e një cisti është bërë shembull që të gjitha gratë të ndalojnë të konsumojnë këtë pjesë të mishit të pulës. Ajo pasi ka hequr një cist i cili ishte i mbushur me gjak ngjyrë të errët,  pas ca kohësh ju

Muzika si terapi funksionon në mjedise të ndryshme, nga spitalet e deri tek shtëpitë. Nga studimet e fundit thuhet se muzika i bën mirë trurit dhe të bën më inteligjent. Muzika klasike ka një efekt qetësues për të sëmurët kardiovaskular. Terapia muzikore së fundmi po përdoret edhe në kirurgji. Dobi