Shendeti

Të gjithë e dimë se uji me limon është i shëndetshëm për ne. Është plot me vitaminë C dhe i shkëlqyeshëm për shëndetin në përgjithësi. Nëse pini një gotë me lëng limoni, atëherë duhet t’i dini edhe këto përfitime prej tij: Uji me limon mund t’ju ndihmojë të shëroni aknet.

Ftoi është frut i vendeve të ngohta dhe përdoret për shumë arsye.  Njerëzit e përdorin ftoin si frut organik ose si pluhur, ekstrakt apo çaj për problemet si gripi, ftohja, dhimbjet e barkut, inflamacioni gastrointestinal etj. Nga ana tjetër, farat e tij përdoren gjerësisht në mjekësi për prodhimin e medikamenteve

Presioni  normal i gjakut mban vlerat 120/80, ku përkatësisht 120 mm Hg përkon me presionin sistolik dhe 80 mm Hg me presioniin diastolik. Do të konsiderohet hipertension arterial, kur presioni sistolik arrin ose kalon 140 mm Hg dhe ai diastolik arrin ose kalon 90 mmHg, pra 140/90, dhe këto vlera

Të jetuarit shëndetshëm është një stil multidimensional që padyshim përfshin edhe konsumimin e lëngut të karrotës. Ky lëng është i pasur me beta karoten që i jep organizmit vitaminën A, vitaminat e kompleksit B, vitaminën E dhe shumë minerale të tjera. Përmirëson oreksin – Nëse konsumoni një gotë me lëng

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) raporton se afërisht 6 milionë duhanpirës aktivë në botë vdesin prej duhanit çdo vit, si dhe 600.000 duhanpirës pasivë ndërrojnë jetë prej të njëjtin shkaktar. Ndërkohë, nga ana tjetër, Shoqata Amerikane e Kancerit (ACS) thekson se ka mbi 7000 përbërës toksik dhe të rrezikshëm në

Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se epidemitë vjetore të gripit rezultojnë në rreth 3 deri në 5 milion raste të sëmundjeve të rënda në nivel global dhe 290,000 deri në 650,000 vdekje. Edhe pse ndonjëherë ethet dhe dhimbjet mund të jenë shumë të theksuara, shumica prej nesh nuk vdesin nga