Shendeti

Vazhdimisht dëgjojmë shprehjen se ne jemi ajo çka hamë, por jo të gjithë i kushtojmë të njëjtën rëndësi ushqimit. Jeta e mbushur me angazhime të shumta na bën që jo në pak raste të abuzojmë me ushqimin që konsumojmë, apo edhe të rrimë për një kohë të gjatë me stomakun

Agjërimi i përhershëm ka qenë ndër dietat më të diskutuara gjatë vitit 2017, dhe tani hulumtimet e reja sugjerojnë se ndjekja e një diete të tillë mund të ketë përfitime të shumta shëndetësore. Në një studim të publikuar në ‘British Journal of Nutrition’, hulumtuesit i kishin futur 27 pjesëmarrës ose

Panxhari është një nga perimet më të mira të tokës për shëndetin e njeriut. Përfitimet që vijnë nga panxhari janë të panumërta. Ekspertët e mjekësisë popullore e përdorin panxharin edhe për të përgatitur një tonik të fuqishëm me një shije unike dhe vlera të mëdha shëndetsore. Zhardhoku i kuq ka

Prej mijëra vitesh, në mjeksinë tradicionale kineze xhinxheri është konsideruar si një bimë thelbësore, si një kurë e pastër nga konsumimi direkt ose nga përbërësit e tij, përfshirë edhe si erëz për shumë ushqime. Llogaritet se ka më shumë se 400 principe aktive të kësaj rrënje unike, disa prej tyre

Duke krahasuar zakonet e të ushqyerit dhe metabolizmin, nevojat ushqyese dhe energjitë ndryshojnë në varësi të moshës. Ushqimi i duhur për moshën tuaj mund t’ju ndihmojë në një shëndet më të mirë. Duket e komplikuar, por nuk ka asgjë shqetësuese apo kufizuese. Është vetëm për tu siguruar që po merrni

Bananet janë fruta ushqyese që marrin pjesë në rolin e kujdestarit të shëndetit tonë. Të pasura me vitamine, minerale dhe fibra, ky frut i verdhë tropikal përveç shijes së ëmbël sjell edhe shumë përfitime. Ushqim i shijshëm me vetëm 100 kalori, mënyrë natyrale për zbukurim të lëkurës, ilaç kundër të