Shendeti

Tumoret në mushkëri futen në tërësinë e neoplazive dhe klasifikohen si gjithë neoplazitë e tjerë në beninje dhe malinje. Janë patologji të vështira për t’u kuruar dhe mund të mos zhvillohen fillimisht në mushkëri, por të mbërrijnë si metastaza nga një tumor i lokalizuar diku tjetër në trup dhe të

Hulumtimet e reja nga UCLA zbuluan se ushqimet e pasura me DHA, një acid yndyror omega-3, mund të përmbysin disa nga dëmtimet që shkakton fruktoza. Këtu janë 4 ushqime që ju ndihmojnë për të rikuperuar një ditë, ku nuk jeni ushqyer shëndetshëm: Salmoni Përmirëson të mësuarit dhe kujtesën, dhe shëron

Moringa oleifera është një bime qe rritet në Indinë Veriore dhe mund të gjendet në Azi dhe Afrikë. E quajtur “pema e mrekullisë”, nuk është shumë e njohur në vendet perëndimore për pasurite e saj medicinale. Gjatë gjithë historisë, moringa është përdorur si një ilaç për një shumëllojshmëri të kulturave

Bananet janë të pasura në kalium, gjë që ndihmon në transmetimin e mesazheve neuronale. Ato mund të jenë ushqimi më i preferuar në botë per trurin. Përmes elementëve të tyre përbërës, bananet ndikojnë në tru në përmirësimin e sjelljes dhe rregullimin e oresit, si dhe në funksionet konjitive, si përqendrimi

Mungesa e hekurit është shkaktari kryesor i anemisë dhe në këtë rast gratë janë më të prekura se burrat. Sipas statistikave të fundit nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, rezulton se rreth 9 pwr qind e grave vuajnë nga mungesa e hekurit. Anemia shkaktohet kur nuk ka mjaftueshëm

Kanceri kolorektal, një lloj kanceri që vepron në fshehtësi është shkaku i tretë kryesor i vdekjeve nga kanceri në Amerikë. Marsi është muaji i kancerit kolorektal dhe për këtë duhet të ngrini nivelin e njohjes së simptomave dhe vlerësimit. Ky lloj kanceri prek zorrën e trashë dhe rektumin dhe mund