Shendeti

Përveç syve, fytyrës dhe flokëve të bukur, edhe dhëmbët e bukur dhe të bardhë janë një tipar shumë i rëndësishëm që na bie në sy, kur takojmë dikë. Ndërkohë, ne i dëmtojmë ndoshta padashje dhëmbët tanë nëpërmjet zakoneve të përditshme, si konsumi i duhanit, çajrave, kafeve, si dhe i pijeve

                       Për të kontrolluar nëse një person është në parametrat normale të peshës së tij trupore, përllogaritet shumë lehtë me një koeficient: Indeksin e Masës Trupore (IMT) IMT= Pesha (kg) /(Gjatesine (m))^2 Psh: Kemi një person që peshon 75 kg

  Sëmundja e Alzheimer-it nuk është quajtur më kot si “Murtajë e shekullit të XXI-të”. Ajo diagnostikohet me vështirësi në stadet e para të zhvillimit të vet, ndërsa me kalimin e kohës i mohon njeriut mundësinë, aftësinë për tu kujdesur për vetveten. Duke shkatërruar qelizat e trurit sëmundja shumëzon me

Shpesh herë mund të na ndodhë të ndihemi të lodhur përgjatë ditës për arsye nga më të ndryshmet, që nga mungesa e regjimit normal të gjumit një natë më parë, kryerja e një pune që kërkon përkushtim të lartë fizik dhe mendor, ushqyerja jo e shëndetshme etj. Të gjitha këto

Jessica Sepel është një dietologe dhe eksperte e specializuar në çrregullimet e shëndetit. Në sajë të kombinimit të ushtrimeve për kujdesin ndaj vetes, recetave të shëndetshme dhe një perspektive të shëndetshme mbi ushqimin, Jessica është e gatshme t’i ndihmojë të tjerët për të arritur mirëqënien e tyre shëndetsore pa u

Pjeshkët dhe nektarinat janë fruta të kësaj stine dhe Shqipëria është e pasur me zona, të cilat merren me kultivimin e tyre. Por cilat janë vlerat e pjeshkëve në organizmin e njeriut? Ato kanë funksione nga më të ndryshmet, që nga ndihma në “luftën” kundër obezitetit, reduktimin e kolesterolit, mbrojtjen