Lifestyle

Nga Yasemin Saplakoglu Çikago – Ngrënia në orët e vona të mbrëmjes, mund të dëmtojë seriozisht shëndetin e zemrës, sugjeron një studim i ri. Hulumtimi, i prezantuar më 10 nëntor në takimin vjetor të Sesionit Shkencor të Shoqatës Amerikane të Zemrës, zbuloi se konsumi i ushqimit më vonë gjatë mbrëmjes,

Dashuria e nënës për fëmijen është e papërshkueshme, është aq e pafundme, aq e pastër dhe aq e bukur, saqë fjalët nuk mund ta përshkruajnë . Personat që e mbështesin këtë tezë janë të shumtë, por, në fakt, kjo dashuri kaq e madhe dhe e veçantë ka qenë objekt i

Salçiçet janë ushqimi më i njohur i shpejt në Amerikë dhe vetëm atje konsumohen rreth 7 miliardë salsiçe gjatë verës.Por, pavarësisht se sa i shijshëm është ky ushqim, salçiçet janë me të vërtetë shumë të dëmshme për shëndetin. Zakonisht ato prodhohen nga mishi pulës, mishi i lopës dhe i derrit,

“Për një baba që moshohet, asgjë nuk është më me vlerë se sa prezenca e vajzës së tij pranë”. “Nuk ka rëndësi se sa vjeç je, boshllëku në zemrën tënde i krijuar nga mungesa e babait sërish të dhemb”. “Sa më shumë të rritesh, aq më shumë do të kuptosh

  Blerina Bombaj, dietologe 1. Respektoni ushqimin (mendoni origjinën dhe rrugëtimin e tij dhe mos e merrni si të mirëqenë!). 2. Përfshini të gjitha shqisat gjatë të ngrënit. 3. Shikoni me kujdes sasinë e ushqimit që do të konsumoni. Mos përdorni pjata të mëdha. 4. Bluani mirë ushqimin. Merrni frymë

Nëse njëri nga prindërit vuan rënien e flokut, ajo do të transmetohet normalisht edhe tek fëmija. Por nga ana tjetër,  nuk është e thënë që prindi vuan rënien e flokut, këtë patjetër duhet ta ketë dhe fëmija. Kjo është në varësi se nga cili prind i janë transmetuar gjenet fëmijës.