Lifestyle

1. Edemat në këmbë Ënjtja e këmbëve nuk është e pazakontë. Në fakt, kjo është e pritshme kur gratë janë shtatzënë ose pasi njerëzit kalojnë orë të shumta duke qëndruar në këmbë. Ndërsa në rastin kur kemi të bëjmë me patologji, ajo më e shpeshta është insuficienca kardiake e djathtë.

Dhimbja e kokës sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), shënohet në vendin e dhjetë (për meshkujt) dhe në vendin e pestë (për femrat) si shkaku i mungesës së aftësisë për punë. Në këtë artikull, ne kemi mbledhur disa shkaktarët e dhimbjes së kokës që ndoshta nuk i kishit menduar më

Shegë është një burim i pasur i acidit ellagjik, një substancë e nxjerrë në dritë nga studimet dhe gjithashtu e pranishme tek mjedrat, luleshtrydhe dhe arra. Dhe është ky acid që do të shkaktonte vdekjen e qelizave të kancerit. Punica është një gjini e bimëve të familjes së Punicaceae (ose

“Dashuria e vërtetë nuk është numri i puthjeve që jepni, apo sa shpesh i merrni ato; dashuria e vërtetë është ndjenja që vazhdon ende edhe pas puthjes”.  1.Ai të vendos gjithmonë në vend të parë Eksperti i takimeve romantike, James Preece thotë: “Nëse ai zgjedh të të shohë më shumë,

Migrena është një sëmundje nervore e shoqëruar me luhatje midis ngushtimit dhe zgjerimit të enëve të gjakut që furnizojnë trurin me gjak. Edhe pse kërkimet vazhdojnë ende për të gjetur shkaktarin e vërtetë të migrenës, akoma nuk është gjetur shkaku i vërtetë i saj. Mendohet që problemi qëndron në sistemin

Nga Claire Rostron Organizata Botërore e Shëndetësisë, vlerëson se numri i njerëzve me diabet në mbarë botën është 422 milionë. Midis viteve 1980- 2014, numri i njerëzve me këtë sëmundje pothuajse u 2-fishua. Pavarësisht prevalencës së lartë të sëmundjes, shpesh ajo keqkuptohet. Ja cilat janë disa nga keqkuptime më të