Lifestyle

Harxhoni kohë duke bërë gjëra të panevojshme Lundrimi në internet për orë të tëra, të parit në mënyrë të përsëritur e shfaqjeve televizive, të luajturit gjithë ditën me videolojëra dhe të pirit shumë. Nëse keni bërë këtë gjë gjatë gjithë kohës, atëherë nuk do e përfundoni asnjëherë atë që donit.

Ushtrojnë Shumica e njerëzve që çdo ditë bëjnë ushtrime fizike, zakonisht e bëjnë këtë në mëngjes, transmeton Telegrafi. Kjo pasi që ushtrimet para punës e rrisin nivelin e energjisë dhe ndjeheni më të fuqishëm gjatë ditës. E bëjnë një orar ditor Maksimizoni potencialin tuaj duke e bërë një orar ditor,

Sipas një raporti të ri të shkruar nga psikiatri i Shkollës Mjekësore të Harvardit, Uma Naidoo, ushqimi luan një rol të madh në menaxhimin e ankthit. Përveç një diete të balancuar, duke pirë shumë ujë dhe duke kufizuar pirjen e alkoolit dhe kafeinës, më poshtë i gjeni edhe gjashtë ushqime

Teknikat e psikologjisë pozitive dhe të zhvillimit personal na ndihmojnë të gjejmë një gjendje pozitive të shpirtit. Ja disa ushtrime për organizimin e një dite të zakonshme. Një filozof thotë: “Nëse pesimizmi është i lidhur me humorin, optimizmi ka të bëjë me vullnetin”, e thënë ndryshe: nëse emocionet negative dhe

Të gjithë gënjejnë. Studimet thonë se ne na gënjejnë nga 10 në 200 herë në ditë! Njerëzit gënjejnë për gjithfarësoj arsyesh – që nga ajo për të mbuluar gabime apo nga sikleti, deri për fitime personale, shmangur konflikte, apo shmangur lëndimin e ndjenjave të dikujt tjetër. Disa gënjejnë thjeshtë për

Të kesh inteligjencën e nevojshme për jetën e përditshme, mendimin kritik, analizues, reflektimin, dhe të duash të mësosh gjithmonë botën që të rrethon, kjo është një gjë e cila nuk bëhet brenda natës. Atëherë, si i bëjnë ndryshe gjërat njerëzit inteligjentë? Gjithmonë reflektojnë mbi vetveten E vërteta për botënë shtë