Filozofi

Samuel Stumpf për Hegelin Rëndësia historike e Hegelit qëndron në faktin se ai perfeksionoi me plotësi të jashtëzakonshme dhe sistematike atë për të cilën Kanti kishte thënë kohët e fundit, se nuk mund të bëhej. Kanti kishte argumentuar se metafizika është  e pamundur, se është e pamundur për mendjen njerëzore,

Një shekull e  gjysmë para fetishizmit ndaj dështimit tonë modern, një çështje thelbësore kjo dhe filozofike për vlerën që mbart. Filozofi, poeti, kompozitori dhe shkrimtari Friedrich Nietzsche (15 tetor,1844-25 gusht,1900) është burri më i qëndrueshëm dhe me më shumë ndikim në shoqërinë njerëzore. Është mjaft e njohur konsiderata që ai

“Ka më shumë gjëra që mund të na frikësojnë se sa të na shtypin. Ne vuajmë më shpesh nga imagjinata sesa nga realiteti”. “E vërteta është që ne dimë kaq pak për jetën, nuk dimë se çfarë është lajm i mirë dhe çfarë lajm i keq”, theksoi Kurt Vonnegut në

“Duke treguar se atyre nuk u interesoj unë, ose duke u kujdesur që unë të mendoj se s’ju bëhet vonë për mua, prap nënkupton varësi ndaj meje”. Filozofi i parë ekzistencialist, shkrimtari  dhe mendimtari danez Soren Kierkegaard( 5 maj, 1813- 11 nëntor 1855) mund të ketë jetuar vërtetë një jetë

Titulli e tregon qartë mesazhin që unë dua të përcjell me këtë shkrim. Ndoshta nuk është diçka e re, pasi edhe ty mund të të ketë ndodhur të vërtetosh se sa mbrapa jemi ne si shoqëri, ndaj nuk dua që të më gjykosh si radikal në mendimet e mia, pasi

Ndoshta ju ka rënë rasti të shihni në rrjetet sociale një faqe shumë të njohur “Humans Of New York” (HONY) . Ndoshta keni dëgjuar edhe të flitet për të. E krijuar shumë vite më parë, HONY ka si qëllim kryesor prezantimin e historive të veçanta nga persona të ndryshëm në