Filozofi

Descartes e nisi filozofinë e tij duke vënë në dyshim çdo gjë, me qëllim që të zbulonte se çfarë mund të dinte me siguri absolute. Edhe pse mund të gabohej në lidhje me atë që mendonte, fakti që ai po mendonte ishte i pamohueshëm. Pas pranimit që “Unë mendoj”, Descartes

Duke iu referuar gjendjes fillestare të natyrës, një të kaluare hipotetike përpara qytetërimit, filozofi Thomas Hobbes nuk shihte asnjë arsye për të qenë nostalgjikë. Ndërkohë që Rousseau thoshte se “njeriu lind i lirë, dhe më pas është kudo në zinxhirë”, Hobbes besonte se e gjejmë veten duke jetuar një jetë

Besimi i Sokratit se ne duhet të reflektojmë mbi jetën që bëjmë, ishte i frymëzuar pjesërisht nga fraza e famshme që ndodhej e skalitur në orakullin e Delfit: “Njih veten tënde”. Çelësi për të gjetur vlerë në profecitë e orakullit, ishte njohja e vetvetes, dhe jo një unazë që arrinte

Çdo shtatë vjet, të gjitha qelizat e trupit tonë rinovohen. Në fund të vitit të shtatë, gjithçka ndryshon tek ne, ashtu si stinët. Linja e jetës fillon me lindjen dhe mbaron me vdekjen. Pas 70 vjetësh, cikli është i mbyllur. Ky cikël është i ndarë në 10 pjesë. Cikli i

1. Unë do të jem me ty Isaiah 43:2 “Kur të kalosh mespërmes ujërave unë do të jem me ty; dhe kur të kalosh nëpër lumenj, ujërat e tyre nuk do të të mbulojnë ty”. 2. Unë do të të mbroj Psalmet 121:7 “Zoti do të të mbajë larg rrezikut.

Nga Edit Holl Që nga mesi i shekullit XVIII-të, bota perëndimore ka pasur mundësi të diskutojë publikisht mbi çështjet etike, pa iu referuar Krishterimit. Mendimi modern mbi moralin, që niset nga supozimi se perënditë nuk ekzistojnë, ose të paktën nuk ndërhyjnë, është në fillimet e veta. Por grekët e lashtë