Lifestyle

Ne të gjithë kemi zakonet tona të këqija, dhe kjo është diçka normale. Por disa prej tyre, mund të jenë arsyeja pse karriera apo jeta juaj personale nuk shkojnë gjithmonë në drejtimin që  dëshironi. Më poshtë po renditim 11 zakone të këqija, të cilat mund të jenë pengesë në rrugën

Lao Tzu na fton për të qëndruar në të tashmen, Herakliti që të mos u kundërvihemi ndryshimeve, Epikuri të kuptojmë se cilat kënaqësi japin gëzime autentike, Dalai Lama që të kthejmë problemet në shanse. Më poshtë, mësimet e mendimtarëve të mëdhenj të aftë për të ndryshuar jetën për më mirë

Lumturia. Është diçka që të gjithë e duam. Por çfarë është saktësisht lumturia? A mund ta përshkruajmë me një fjali? Nëse nuk jeni të sigurt për përcaktimin e saktë të lumturisë, nuk jeni të vetmit. Shumë filozofë kanë ide shumë të ndryshme për atë që është lumturia dhe si mund

Ana jonë e pandërgjegjshme, irracionale, emocionale, zbulohet mirë edhe nga shenja hënore, ana tjetër e sjelljes “diellore”, që shfaqim në publik dhe në qetësi. Mund të thuhet se, ndërsa shenja jonë përfaqëson sjelljen tonë sociale dhe ndikimin, mënyrën se si ne u shfaqemi të tjerëve, pozicioni i Hënës në shenjën

Çdo njeri duhet të hajë shujtën e fundit të paktën tri-katër orë para se të flejë. Ekspertët shëndetësorë gjithmonë ua këshillojnë këtë gjë njerëzve sepse, sipas tyre, kjo e redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe çrregullimet tjera shëndetësore. Sidoqoftë, kjo nuk mbetet më vetëm këshillë, sepse një hulumtim i

Përveç shijes, luleshtrydhet janë fruta me pak kalori, me aromë të pakrahasueshme dhe shumë të dobishme për organizmin. Zbuloni se  cilat janë përparësitë dhe  përfitimet  që luleshtrydhet i sjellin organizimit. Studiuesit kanë zbuluar se, luleshtrydhet janë një burim i pazëvendësueshëm kaliumi dhe fibrash, të domosdoshme për shëndetin. Luleshtrydhet kurojnë ulcerat