Keshilla

Ka zakone të këqinj, të cilët luftohen nga psikologët në mbarë botën, si për shembull të flasësh keq për veten, apo të vrasësh mendjen e të rendisësh gjithë fatkeqësitë, para se të flesh. Janë zakone që na bëjnë të ndihemi të pasigurtë dhe të palumtur. Perfeksionizmi është rezultat i një

1. “Varësisht nga ajo që janë, zakonet tona ose do të na bëjnë të mëdhenj, ose do të na thyejnë keqas. Ne bëhemi ajo gjë që bëjmë në mënyrë të përsëritur”. – Sean Covey 2. “Është më e lehtë të parandalosh zakonet e këqija, sesa t’i thyesh ato”. – Benjamin

1. Ndjekja e perfeksionit Ndoshta ju keni pasur gjithmonë një ide të jetës së përsosur: një partner i mahnitshëm, dy fëmijë (një djalë dhe një vajzë), një shtëpi e madhe, pushime fantastike … Pastaj, jeta ju hedh një top të fortë: një lëndim ju detyron të rimendoni karrierën tuaj, ose

Mund të jetë këshilla më e vjetër e menaxhimit të kohës: që të bësh gjërat e duhura, mëso të vësh prioritete. Listën e gjërave për të bërë, etiketoji me A, Ab dhe C, ose përdor lapsa me ngjyra për të ndarë ato që DUHEN bërë, nga NDOSHTA-t… por nuk është

Ata nuk ngatërrohen në dramat e të tjerëve Një prej tipareve të inteligjencës emocionale është dhembshuria, dhe ata që e kanë të lartë ia ofrojnë kujtdo që ndeshin. Por ka një dallim të madh mes shprehjes së dhembshurisë e mbështetjes ndaj një miku apo një të dashuri, dhe të lejosh

Leximi i jep trurit tuaj një “stërvitje” të ndryshme nga shikimi i televizorit ose dëgjimi i radios. Nëse jeni të zhytur në një libër shumë interesant, apo thjesht shfletoni një manual udhëzimi për makinën tuaj të kafesë, “pjesë të trurit që kanë evoluar për funksione të tjera – të tilla