Keshilla

Në listën e tipareve negative, të gënjyerit zë padyshim një nga vendet epara. Askush nuk do të zbulojë që e kanë mashtruar, megjithatë është një gjë që na ndodh rregullisht. Si mund të dallosh dikë që gënjen? Fjalët janë të vështira për t’u deshifruar kur bëhet fjalë për gënjeshtra. Ajo

Bashkëjetesa në shoqëri, ndryshe nga jeta në vetmi, paraqet një bazë biologjike e cila përqëndrohet në faktin se  qeniet njerëzore mund të fitojnë më shumë siguri dhe mundësi mbijetes, nëse bashkëpunojnë me pjesën tjetër të species së tyre. Megjithatë, edhe pse shoqëria punon për të ruajtur speciet në tërësinë e

Në një moment gjatë karrierës së tij me FBI-në, Robin Dreeke e braktisi “rregullin e artë” – këshillën e vjetër që duhet t’i trajtoni të tjerët ashtu siç dëshironi të trajtoheni. Ai e zëvendësoi atë me një udhërrëfyes tjetër, nga autori Tony Alessandra, i quajtur “rregulli i platinit”: Trajtoji të

Ka zakone të këqinj, të cilët luftohen nga psikologët në mbarë botën, si për shembull të flasësh keq për veten, apo të vrasësh mendjen e të rendisësh gjithë fatkeqësitë, para se të flesh. Janë zakone që na bëjnë të ndihemi të pasigurtë dhe të palumtur. Perfeksionizmi është rezultat i një

1. “Varësisht nga ajo që janë, zakonet tona ose do të na bëjnë të mëdhenj, ose do të na thyejnë keqas. Ne bëhemi ajo gjë që bëjmë në mënyrë të përsëritur”. – Sean Covey 2. “Është më e lehtë të parandalosh zakonet e këqija, sesa t’i thyesh ato”. – Benjamin

1. Ndjekja e perfeksionit Ndoshta ju keni pasur gjithmonë një ide të jetës së përsosur: një partner i mahnitshëm, dy fëmijë (një djalë dhe një vajzë), një shtëpi e madhe, pushime fantastike … Pastaj, jeta ju hedh një top të fortë: një lëndim ju detyron të rimendoni karrierën tuaj, ose