Keshilla

Kohët e fundit psikologia e Universitetit të Kalifornisë, Leanne then Brinke, në një studim që ka bërë së bashku me kolegët e saj, ka publikuar një listë me 10 shenjat që mund t’i vëmë re tek dikush që është duke na gënjyer. “Sado gënjeshtarë të mirë të jëmi, ndonjëherë e

Fëmijët arrijnë të kuptojnë shumë mirë çdo gjest apo shprehi të fytyrës që u drejtohet atyre. Mund ta keni vënë re që nëse keni parë një fëmijë me inat, ata kanë filluat të qajnë. E kundërta ka ndodhur kur u keni buzëqeshur. E njëjta gjë ndodh edhe nëse prindërit fillojnë

Tashmë ju ndoshta e dini Dilemën e të Burgosurit. Ajo përfshin dënime me burg dhe krime të tmerrshme – nuk është ushtrimi filozofik më miqësor ndaj fëmijëve, e që varet se sa mirë fëmija e kupton konceptin e “ndalimit me burg”. Por në “Udhëzuesin e Teorisë së Lojës për Prindërimin”,

“Nëse doni që fëmijët tuaj të bëhen të mirë, shpenzoni dy herë më shumë kohë me ta dhe gjysmë here më shuma para” – Abigail Van Buren 1. “GJITHMONË JEP ATE QE MUNDESH” Për fat të keq në botën tonë sot, na është shpëlarë truri, se kërkimi për # 1

Ju mund të mendoni se pastrimi  i një mollë në këmishën tuaj ose me ujin e  rubinetit te kuzhinës është e mjaftueshme për të hequr qafe pluhurin dhe papastërtitë. Por shkencëtarët pohojnë se heqja e mbetjeve të pesticideve mund t’u  marrë një kohë më të gjatë. Pesticidet zakonisht përdoren në bujqësi

Keni menduar ndonjëherë se çfarë i bën disa njerëz shumë të suksesshëm në jetë, ndërsa të tjerët luftojnë për gjërat themelore? Përgjigja qëndron në zhvillimin e zakoneve, që japin rezultate shumë të suksesshme. Këto zakone mund të adoptohen nga një ndryshim i thjeshtë i mentalitetit. Por, për ta bërë këtë,