Keshilla

Mbron shëndetin mendor Studimet kanë treguar se personat që lexojnë rregullisht çdo ditë dhe e mbajnë vëmendjen përditë aktive përmes leximit, kanë 2.5 herë më pak shanse për të zhvilluar sëmundjen nervore degjenerative të Alzhaimerit. Redukton stresin Një studim i bërë në “University of Sussec” në vitin 2009 ka treguar

Të gjithë pa përjashtim kemi kaluar nëpër humbje të mëdha. Kanë qenë me siguri aq të rënda, saqë kemi menduar se pa praninë e atij personi të humbur, nuk kishim për t’ia dalë kurrë mbanë. Dhe jeta është realisht e çuditshme. Lidhemi aq fort me dikë dhe normalisht, sipas ligjeve

Ku shkoi dashuria? Kush e vrau atë, ose, më mirë, pse e vranë? Vite e vite më parë njerëzit as që e njihnin martesën, por çiftoheshin thjesht për të plotësuar disa instinkte shtazarake. Me kalimin e kohës, u fut koncepti i saj dhe vënia në praktikë nga çiftet e reja,

Madeline Dye është një e moshuar 106 vjeçare që nuk ka dalë asnjëherë në një takim romantik dhe ka jetuar në mënyrë të pavarur deri në këtë moshë. Sipas të përditshmes britanike The Mirror, Dye ka lindur në 28 prill 1912 ne Heeley të Anglisë dhe ka punuar gjithë jetën

Jam vetëm 15 vjeç dhe përditë duhet të gjej forcën brenda vetes për të duruar simptomat e talasemisë. Kjo është një sëmundje shumë e përhapur në vendet mesdhetare dhe lidhet me një çrregullim të lindur në ndërtimin e vargjeve të hemoglobinës, proteinës kryesore të rruazave të kuqe të gjakut. Ndërkohë

Së pari, bëni punët më të rëndësishme që keni dhe më pas ato më pak të rëndësishme. Mësoni të thoni “Jo” për gjërat që nuk ju interesojnë, ose që nuk ju sjellin asnjë përfitim. Fli të paktën 7-8 orë. Nëse fle më pak orë, do të jesh ti që do