Analiza

Shërbimet e fshehtë nuk vënë në shënjestër vetëm politikanët, por edhe kompanitë. Në Francë ekziston prej vitesh një institut që formon ekspertë të spiunazhit industrial. Kjo zgjedhje pasqyron një ekonomi globale që, në vitin 1998 presidenti François Mitterrand e përshkruante si një “fushëbetejë” në të cilën “sipërmarrjet dhe kompanitë luftojnë

Robert Kaplan* Administrata Obama thotë se është e motivuar nga G8-a, ndërvarësia, të drejtat e njeriut dhe ligjet ndërkombëtarë. Presidenti rus, Vladimir Putin është një aktor historik më tradicional. Ai është i motivuar nga gjeopolitika. Prandaj, për momentin ai ka një avantazh në krizën e Ukrainës dhe Krimesë. Gjeopolitika, sipas

Thomas L. Friedman Barak Obama është i pari president që akuzohet se brenda të njëjtit muaj, ka vepruar si Poliana, Xhon Uejni dhe Henri Kisingeri. Që kur Vladimir Putini hodhi kanxhat e tij në Krime, konservatorët kanë denoncuar presidentin Obama si një politikan që nuk e vlerëson se cfarë është

Marie-Louise Gumuchian* Laura Smith-Spark* Kur një shitës ambulant tunizian i vuri flakën vetes në dhjetor 2010, ai akt i dëshpëruar ndezi një flakë që u përhap në të gjithë botën arabe, duke rrezikuar të digjte autokracitë me rrënjë të hershme. Vdekja e tij shkaktoi një valë zemërimi për varfërinë, papunësinë

BERNARD-HENRI LÉVY Për krizën ukrainase dhe grabitjen e Krimesë, për referendumin grotesk që po imponon Putini dhe që Europa po rri dhe e vështron pa thënë asnjë fjalë, dëgjohen dy argumenta që duhet të cmontohen me urgjencë. 1. Përse banorët e Krimesë nuk duhet të kenë të drejtën që të

Ka fluturuar deri në orën 8.11 të të shtunës, 8 mars, më shumë se 7 orë pasi kishin humbur kontaktet me kullën e kontrollit të Kuala Lumpurit, Boeingu 777-200 i Malaysia Airlines. Pas një javë me thashetheme, lajme të vërtetë dhe falsë, heshtje, përgënjeshtrime dhe dëshpërim, kryeministri malajzian ka pranuar