Analiza

Gjëja më e ndershme që mund të bëjnë udhëheqësit Perëndimorë është t’i thonë Ukrainës se është vetëm, se në realitet ka shumë pak gjëra që janë të përgatitur të bëjnë, dhe të pranojnë se fuqia e tyre është e kufizuar. Do ishte gjëja më e ndershme që u duhet thënë

Adam Michnik* Presidenti rus, Vladimir Putin po sillet si një bos i Mafias. Duke pushtuar dhe në fund aneksuar Krimenë, ai i drejtoi armët ruse Ukrainës dhe tha: ose sovranitetin territorial, ose jetën. Deri tani, strategjia e tij ka funksionuar dhe Putini e di. Në të vërtetë, në fjalimin e

Le Monde, Francë Miliona sirianët, viktima të një regjimi gjakatar, do të pësojnë kundërgoditjet e situatës në Krime? E thën ëkështu, pyetja mund të tingëllojë e cuditshme, por është e qartë që antagonizmi në rritje mes Moskës dhe Uashingtonit për Ukrainën do të ketë pasoja gjetkë. Vec në mos ndodhtë

Raportet e rinj mes konflikteve dhe demokracisë Giovanni Belardelli* Një prej transformimeve antropologjikë më të jashtëzakonshëm që ka ndodhur në shoqëritë demokratike, është padyshim ai që ka të bëjë me mënyrën si konsiderohet lufta. E gjykuar prej një kohe të gjatë një element i origjinës – e si pasojë i

Semën Gluzman “Lb”, Ukrainë Njëzetë vite vjedhje dhe grabitje, nën tingullin e fjalëve plot patos për historinë ukrainase, për patriotizmin dhe të drejtën. Deputetë, presidentë, ministra: kanë grabitur gjithcka që ishte për t’u grabitur. Pasoja është që sot Ukraina ka një sistem gjyqësor në shërbim të një elite të ngushtë,

JOSE MARÍA AZNAR* Rënia e rëndësisë së rajonit të Atlantikut është parashikuar shpesh, teksa vëmendja globale zhvendosej drejt vendeve në brigjet e Paqësorit. Tendenca u shfaq që në vitet 1980, me rritjen ekonomike të Japonisë. Romanet dhe filmat që flisnin për “Tokën ku lind dielli” fituan shumë popullaritet. Sot, rritja