Analiza

Christopher Clark* Në 100 vjetorin e Luftës së Parë Botërore, është tunduese të krahasosh ngjarjet në Ukrainë me 1914-ën. Por kriza aktuale ka pak ngjashmëri me situatën gjeopolitike të asaj kohe. Përgjigjet që fron historoia nuk janë aspak unike dhe absolute. Emergjenca aktuale në Ukrainë – për këtë duket se

PJESA E DYTE Në 17 janar 1920, hyri në fuqi Amendamenti 18 i Kushtetutës së SHBA. Kish ardhur Prohibicionizmi. Alkooli ishte i paligjshëm – dhe Amerika kishte ndryshuar një herë e përgjithmonë. Kaq të bindur ishin dashamirët në Kongres që alkooli ishte në origjinë të të gjithë krimeve, saqë disa

“Në këtë gjë që bëjmë ne, duhet të përdorësh gjithmonë trurin, dhe duhet të përdorësh gjithmonë armën”. Kjo ishte këshilla e bosit të pamëshirshëm të mafias së Filadelfias, “Little Nicky” Scarfo për nipin e tij, Phil Leonetti, i cili eci shumë përpara dhe bëri gjëra të mëdha në botën e

Jeffrey Mankoff* Edhe nëse SHBA ia dalin në përpjekjen e fundit për të parandaluar aneksimin e Krimesë nga Rusia, kriza ukrainase do të ketë jehonë të gjatë në politikën e jashtme të SHBA. Gjatë pesë viteve të fundit, fokusi i administratës Obama ka qenë kufizimi i angazhimeve të SHBA jashtë

Fareed Zakaria Ndjesia e përgjithshme gjatë fundjavës që kaloi ishte që Krimea tashmë është e humbur dhe se i fituari i madh ka dalë presidenti rus, Vladimir Putin. A është kjo e vërtetë dhe cfarë do të ndodhë me Ukrainën? Nuk ka dyshim që Rusia i ka krijuar tashmë këta

Ndonjëherë, rrëmbime të tillë ndodhin për arsye krejt specifike. Në 4 tetor 2006, Hakan Ekinci, u fut në kabinën e avionit të Turkish Airlines që fluturonte nga Tirana për në Stamboll, pasi një stjuardesë kishte hapur derën e kabinës. Ekinci tha se kishte një bombë dhe që do ta shpërthente