Analiza

TIMOTHY GARTON ASH Ngjarjet në Ukrainë mund të interpretohen edhe ndryshe: si faza e fundit e vetë-dekolonizimit të Europës. Pas shembjes së Perandorisë sovjetike, europianët cuan deri në fund, atë cfarë kishin nisur me shpërbërjen e perandorive austro-hungareze dhe otomane. Duke përfshirë shtetet pasardhës, si Jugosllavia dhe Cekosllovakia. Tani e

Fareed Zakaria Kriza në Ukrainë po debatohet në Uashington kryesisht përmes lentes së polarizimit politik. Këto kohë duket sikur cdo lloj teme është ushqim për debatin partiak, edhe moti – madje, sidomos moti. Shumë republikanë po argumentojnë se presidenti rus, Vladimir Putin ndërhyri në rajonin e Krimesë në Ukrainë, për

Frederick Forsyth* Nuk ka marrëzi më të madhe në realpolitikë, se sa të premtosh solemnisht dicka të parealizueshme. Kështu fillojnë luftërat botërore. Në vitin 1939, Britania e Madhe dhe Franca i premtuan Polonisë që, nëse Hitleri do të bëhej i bezdisshëm, do i shkonin në ndihmë Varshavës. Me të ardhur

JOSEF JOFFE Nikolo Makiaveli, babai i realpolitikës, i ka dërguar një letër nga përtej varrit Presidentit Vladimir Putin, në vijim të dërgimit prej këtij të fundit, të forcave ruse në Krime. I dashur Z. President, Përgjatë 500 viteve të fundit, kam ndjekur me kërshëri politikën e fuqive mbi tokë. Si

Cfare nuance do te kete “gri”-ja e Ukraines Ermal Gjinaj Nëse për një cast do t’ia “hiqnim frerët” imagjinatës, dhe në krye të Departamentit të Shtetit sot do të kishim jo John Kerryn, por Henri Kissingerin, atëherë me siguri, në ndonjë prej fotografive të agjencive të lajmeve do të na

Thomas L. Friedman Ashtu sikurse mbulimin e lajmeve të politikës e kemi kthyer në sport, të njëjtën gjë po bëjmë edhe me gjeopolitikën. Shumë marrëzira po shkruhen, për mënyrën se si Vladimir Putini tregoi se është “më i fortë” se Barak Obama, dhe se si tani, Barak Obama duhet të