Analiza

Raniah Salloum Der Spiegel Shpërthimi i javës që kaloi në Soma, Turqi ka shkaktuar vdekjen e 300 e ca vetëve dhe ka galvanizuar Turqinë. Tani, shpërthimet e Erdoganit dhe një video ku ai e quan një burrë “shtazë izraelite” po shkakton zemërim të shumëpërhapur Të martën që kaloi, shpërthimi në një

Në të gjithë botën, shpesh herë thuhet se demokracia “perëndimore”, sic praktikohet në shoqëritë homogjene dhe relativisht të pasura, nuk mund të funksionojë në vendet në zhvillim, që janë të ndarë etnikisht, politikisht dhe me një pabarazi të theksuar. Dëgjojmë gjithashtu se rritja ekonomike në vendet e varfër kërkon një

STEPHEN FIDLER The Wall Street Journal Bashkimi Europian po sheh nga e ardhmja. Zgjedhjet për Parlamentin Europian javën e ardhshme do të pasohen nga një “ribërje” totale e Komisionit Europian, krahut ekzekutiv të BE-së. Gjithashtu, Herman van Rompuy do të përfundojë në nëntor mandatin si president i Këshillit Europian, organi

Gjenerali që udhëheq me grusht të hekurt Egjiptin pas “grushtit popullor” të korrikut 2013 nuk ka kundërshtarë në zgjedhjet presidenciale të 26 majit Që në prag të rrëzimit të presidentit islamist, Morsi, fotografitë e gjeneralit Al Sisi tundeshin në ajër nga miliona egjiptianë në sheshe, për të protestuar kundër qeverisë

Gjithkush mund ta perceptojë këtë si një epokë “lufte totale” mes Islamit dhe perëndimit, një epokë konfliktesh të ashpër, të nxitur nga urrejtja dhe ciklet e dhunës reciproke. Ky është sigurisht vizioni i kryqëzatave, i përdorur për të nxitur idenë e një përplasje të pashmangshme të qytetërimeve mes Europës dhe

Ian Bremmer President i Eurasia Group dhe autor i “Secili komb për vete: fitues dhe humbës në botën e Ground Zero” Me përshkallëzimin e dhunës në Ukrainën jugore dhe lindore, dhe kur në horizont nuk po shfaqet asnjë zgjidhje, kriza e Ukrainës është shndërruar në konfliktin më të trazuar gjeopolitik,