Analiza

Nga Irvin Stecer Kapitalizmi është në krizë. Kush e thotë këtë? Berni Sanders, një senator i bardhë 77-vjeçar nga Vermonti rural, një shtet që krijoi një sistem të kujdesit shëndetësor me një pagues të vetëm, dhe pastaj e braktisi atë, pasi kërkonte një rritje të papërballueshme të taksave. Aleksandra Okasio-Kortez,

Nga Elif Shafak Unë e kam kaluar një pjesë të fëmijërisë sime në Ankara, dhe pjesën tjetër në Madrid. Komunikimi midis Spanjës dhe Turqisë në fillim të viteve 1980, ishte një përvojë e çuditshme. Spanja kishte vetëm pak vite që ishte rikthyer në demokraci, pas viteve të gjata të diktaturës,

Nga Guy Verhofstadt Bruksel – Si drejtuese e Drejtorisë Kombëtare Kundër Korrupsionit në Rumani (ADN) midis viteve 2013-2018, Laura Kodruza Koveshi, kryesoi dhënien e qindra dënimeve penale të profilit të lartë, dhe u shndërrua në një ikonë të lëvizjes ndërkombëtare për transparencë. Në një vend që po përpiqet të ndërtojë

Nga Amitai Etzioni Mençuria konvencionale, ndalet në mënyrë korrekte tek rritja e skeptikëve evropianë, të cilët kundërshtuan integrimin gjithnjë e më të madh të 28 vendeve anëtare të Bashkimit Evropian në një komunitet. Këta skeptikë, përfshijnë partitë e krahut të djathtë dhe populistët. Euroskeptikët fajësohen për Brexit, ndërsa kanë shkaktuar

Tre analistë, shprehin pikëpamjet e tyre mbi zgjedhjet e fundit evropiane në Britani, Francë dhe Itali Brendon O’Nill, Britani e Madhe: Kjo është një britmë e injoruar prej kohësh Zgjedhjet në Mbretërinë e Bashkuar, konfirmuan se Brexit është e vetmja lojë politike në qytet. 74 për qind e votave u

Nga Peter Harris “Shekulli Amerikan” po perëndon. Të paktën, ky është konsensusi i shumicës së analistëve tëpolitikës ndërkombëtare. Pavarësist nëse i`a atribuojnë rënien e SHBA-ve mosfunksionimit tëbrendshëm, apo rritjes së Kinës dhe fuqive të tjera në zhvillim, vëzhguesit priren të bien dakordqë herët a vonë, “momenti unipolar” do t’i hapë