Analiza

Nga Andrew A.Michta Është koha ta themi me zë të lartë: Demokracitë në mbarë Perëndimin, janë në pikën më të ulët të fjalës së lire, dhe nuk është e qartë se si do të shkojnë punët mbi këtë çështje në 20 apo 30 vitet e ardhshme. Një sondazh i “Rasmussen

Nga Sebastian Seibt Për tronditjen e disave, Italia do të bëhet zyrtarisht vendi i pare i G7-ës, që do të mbështesë programin e diskutueshëm infrastrukturor 1 trilionë dollarësh të Brezit dhe Rrugës të Kinës, teksa udhëheqësi kinez Xi Jinping vizitoi të premten Romën. A kanë Xhuzepe Konte dhe Marko Polo,

Nga Mikheil Saakashvili Shumë vëzhgues nuk do ta konsideronin rrugën më të ftohtë të anijeve në botë, si një vatër të nxehtë gjeopolitike. Por situata mund të ndryshojë. Javën e kaluar, u raportua se Kremlini do t’u kërkojë të gjitha anijeve ndërkombëtare, të njoftojnë 45 ditë përpara se të hyjnë

Nga Robert A Burton Ndërsa shtohet rradhët e njerëzve nëpër botë, ndryshimet e popullsisë, janë shfaqur si një sfidë e madhe globale, me ndikime potencialisht katastrofike. Debatet e pafundme, mbi të drejtat e emigrantëve, kanë dështuar të prodhojnë edhe variantin më të dobët të një zgjidhjeje të pranueshme. Por ndoshta

Nga Angus Deaton Prinston – Papritmas, kapitalizmi është dukshëm i sëmurë. Virusi i socializmit, është ringjallur, dhe po i infekton sërish të rinjtë. Udhëheqësit e mençur, të cilët respektojnë arritjet e kaluara të kapitalizmit, duan ta shpëtojnë atë, dhe kanë propozuar disa diagnoza dhe mjete juridike. Por nganjëherë propozimet e

Nga Oliver Kamm Assange nuk është asnjë hero i fjalës së lirë, dhe as një rebel kundër pushtetit shtetëror. Ai është një i dyshuar penal, që qëndroi i fshehur në mënyrë të paligjshme, dhe që tashmë është arrestuar, akuzuar dhe shpallur fajtor për shkeljen e dorëzanisë së tij. Saga personale