Analiza

Nga Bernard Guetta Italia që doli nga zgjedhjet në 4 mars është e paqeverisëshme, dhe e tillë do të mbetet deri kur italianët të thirren për të zgjidhur krizën duke u kthyer të votojnë, ose, pasi muaj të tërë tratativash do të kenë prodhuar afrime palësh, që për momentin ngjajnë

Irani është një prej vendeve të pakta të Lindjes së Mesme që i ka shpëtuar kolonializmit perëndimor. Nga kjo një ndjenjë krenarie që nganjëherë shpaloset në një kompleks superioriteti ndaj vendeve arabe. Por edhe nga një sindromë rrethimi: nga ana britanike dhe ruse dje; nga ana amerikane, izraeliane dhe saudite

Antonio Armelini Ndërkohë që kërkohen me mundim linjat udhërrëfyese të aseteve të ardhshme post-Brexit, zgjerimi i propozuar deri në vitin 2025 me Shqipërinë, Bosnjen, Kosovën dhe Maqedoninë, përveç Serbisë dhe Malit të Zi që tashmë po vjen, përbën një shembull të kontradiktave që përshkojnë procesin evropian. Futja e Ballkanit në

E shtyrë në skaje PD, e zvogëluar në një rol dytësor Forza Italia, e anuluar simbolikisht e majta që kish qortuar Renzin se nuk ishte mjaftueshëm i majtë, skenari politik italian ndryshon radikalisht protagonistë, klasë drejtuese, gjuhë, antropologji. Ashtu si politikanët e Republikës së Parë u përpoqën dëshpërimisht që të

Votimet në Itali nuk nxorën asnjë mazhorancë të qartë duke dërguar me një sinjal shqetësues. 60% e votueseve e votuesve italianë kanë vendosur këtë herë për partitë populiste, – ose nga ana e majtë për Lëvizjen e Pesë Yjeve ose nga e djathta për partitë populiste, përfshirë edhe neofashistët. Sa

Nga Michael Winfrey Në hartën e vendeve anëtare të Bashkimit Europian ekziston një hapësirë e madhe, qartësisht e dukshme ku ndodhen pesë shtetet e ish-Jugosllavisë dhe Shqipëria. Liderët e këtyre shteteve janë entuziastë se do të bëhen pjesë e këtij Bashkimi. Të shqetësuar për ruajtjen e stabilitetit dhe sidomos për