Teknologji

Fjala Cyborg është shpikur më shumë se 50 vjet më parë nga dy shkencëtarë, për të treguar një organizëm imagjinar, pjesërisht njeri dhe pjesërisht robot. Sot, rreth 20,000 njerëz kanë mikroprocesorë të implantuar nën lëkurë. Neil Harbisson, njeriu i cili është në gjendje të perceptojë ngjyrat e t’i kthejë në

Faqja e parë në internet, ende e vizitueshme edhe në adresën http://info.cern.ch, shpjegonte se çfarë ishte Rrjeti, si të hyje përmes linkeve dhe dokumenteve që mund të publikoheshin nga përdorues të tjerë dhe si të zhvilloje serverin tënd. Ai që krijoi faqen e parë të internetit në vitin 1989 ishte

Një xhungël faqesh të ndryshme interneti, pas të cilave fshihen si marrëveshje të dyshimta, si veprime krejtësisht të ligjshme. Ajo që e dallon “Rrjetin e thellë” nga ai në të cilin lundrojmë zakonisht është anonimati i përdoruesve të internetit, i garantuar nga sistemet e duhura që fshehin adresat IP të

Kjo është e ardhmja e fluturimeve hapësinore me njerëz: Dragon V2 i SpaceX. Anija vepron si një taksi hapësinore dhe do të përdoret për të dërguar deri në shtatë astronautë në stacionin ndërkombëtar hapësinor, dhe në Marsi nëse realizohen planet e CEOs së SpaceX, Elon Musk. Dragon V2 do të

Tatuazhe që përmbajnë elektroda ju të lejojnë që të përgjigjeni në telefon, thjeshtë duke shtypur një rrudhë, ose të kaloni një këngë duke prekur grushtin tuaj. Më të hollë se gjerësia e një fije floku të njeriut, tatuazhet e përkohshme veprojnë si butona të ndjeshëm ndaj prekjes, që mund të

Një nga prezantimet më emocionuese në Ekspozitën e Motorrëve në Gjenevë 2017 ishte Pop.Up, një koncept pasagjerësh për ajër dhe tokë, zhvilluar nga inxhinierët nga Airbus dhe me dizajn nga kompania italiane Italdesign. Ideja në themel të Pop.Up është gjetja e një mënyre për të krijuar një sistem të qëndrueshëm