Shkence

Jemi mësuar me zbulimin e planetëve. Çdo njoftim i Nasës na rizgjon shpresat që ky zbulim të vijë me lajme të mira nga ku mund të ketë jetë. E megjithatë nuk po zbulohen hena…Sipas ekipit të universitetit Cornell në Nju Jork, universi mund të jetë i mbytur me objekte të

Edhe pse dihej se hermafrodizmi gjendej tek peshkaqenët, kurrë nuk ishte parë një rast kaq i veçantë si një ekzemplar i kapur ditët e fundit nga peshkatarët e Tajvanit. Peshkaqeni kishte dy claspers (zgjatime), zgjatime të ngjashme me penisin që përbëjnë organte seksuale mashkullore të kësaj specie, por nga studimi

Kushtet ekologjike në Europë i vendosën majmunët në rrugën për t’u bërë njerëz miliona vjet para se Homo Sapiensi të evoluonte, thotë antropologu Dejvid Began. Pa zhvillimet që ndodhën në Evropë, njerëzit nuk do të mund të evoluonin kurrë Fantashkencë? Jo, ka ndodhur vërtetë. Midis 20 deri në 7 milionë

Revista Science ka publikuar 10 zbulimet shkencore më të rëndësishme për vitin 2017. 1- Përplasja e yjeve. Në vitin 2017 zbulimi më i madh i realizuar ishte observimi për herë të parë në histori të shkrirjes së dy yjeve të neutroneve përmes valëve gravitacionale. Në bashkëpunim me Toros (Transient Optical

  Nga Meera Senthilingam “CNN” Pikturoni në mendjen tuaj tavanet e larta të kapelës Sistinë, mermerin e bardhë të Taj Mahalit, apo tempujt e skalitur të Angkor Vat. Pavarësisht se mishërojnë periudha të ndryshme të historisë, dhe qasje të ndryshme në raport me kultura shumë të dallueshme mes tyre, këto

Nëse ne duhet t’u besojmë pretendimeve më të fundit të një grupi studiuesish, së shpejti do të gjejmë arkën e vërtetë të Noes. Sipas asaj që është shkruar në Bibël, Arka u ndal në “malet e Araratit” në Turqi pas 150 ditësh. Arka thuhet se është gjetur shumë herë në