Shkence

Sipas burime nga agjensia hapsinore amerikane, një grup shkencëtarësh për herë të parë ka mundur të marrë prova direkte të ripërtëritjes së shtresës së ozonit përmes instrumenteve të dizenjuar nga Nasa dhe që gjenden në bordin e satelitit Aura. Të dhënat e marra nga observimi tregojnë një reduktim domethënës në

Koha më e shpejtë e reagimit e matur ndonjëherë në trurin e një njeriu është 101 milisekonda – një kufi i trupit tonë, që mund të mendoni se gjen zbatim tek njerëzit në përgjithësi. Problemi: Disa njerëz nuk janë të gatshëm ta pranojnë këtë limit. Pilotët e garave të shpejta,

Ekspertë të sigurisë kompjuterike kanë zbuluar dy defekte të mëdha në mikroprocesorët e pothuaj të gjithë kompjuterave të botës. Dy problemet, të quajtur “Meltdown” dhe “Spectre” mund të lejojnë hacker-at që të vjedhin të gjithë kujtesën e brendshme të kompjuterave tanë. Këtu përfshihen edhe celularët që përdorim përditë. Sipas ekspertëve,

Vdiq 6 javëshe para 11 500 vjetësh, por ka shumë për të thënë. Analiza e ADN-së së fosilit të kësaj bebeje të gjetur në Alaskë lejon të saktësohet sesi kanë mbërritur njerëzit e parë në kontinentin amerikan. Mbetjet e kësaj bebeje të gjinisë femër u zbuluan në vitin 2013 në

Jo vetëm që di se si të luajë poker dhe është e pamposhtur në damin kinez, inteligjenca artificiale tani është në gjendje të mësojë fjalë të reja në dialog me njeriun, në sajë të sistemit të zhvilluar në Universitetin e Osakës. Rezultati është botuar në Arxiv, vendi që pret veprat

Ashtu si në një stafetë kozmike, SuperHëna i lë vendin SuperDiellit, i cili sot arrin diametrin maksimal të dukshëm në të gjithë vitin. Toka ndodhet në fakt në pikën e afërsisë maksimale me Diellin, dhe si pasojë disku i yllit tonë shfaqet pak më i madh se zakonisht. Këtë ngjarje