Shkence

Shkencëtarët kanë zbuluar se sëmundja tropikale e cila ngjtitet nga pickimi i një lloj mushkonje, mund të transmetohet edhe seksualisht. Zbulimi i ri vjen pasi shkencëtarët në Itali testuan spermën e një njeriu që mori sëmundjen e mushkonjave gjatë kohës që ishte me pushime në Tajlandë. Kjo do të thotë

  Ka ndodhur pothuajse 7 milionë vjet më parë, që paraardhësit tanë të lashtë u ndanë nga paraardhësit e lashtë të “kushërinjve” tanë më të afërt, shimpanzeve. Për pjesën më të madhe të asaj kohe, ata ishin banorë të pyjeve të ngjashëm me majmunët, me trupat leshtorë, trurin e vogël

Shkencëtarët e gjenetikës besojnë që krahasimi i biologjisë parahistorike dhe me atë moderne, do t’i ndihmojë ata të kuptojnë se çfarë i bën njerëzit unik. Profesor Svante Pääbo Shkencëtarët janë duke u përgatitur për krijimin e “trurit në miniaturë” që është ndërtuar gjenetikisht në atë mënyrë që të  përmbajë ADN-në

Gjatë ekzistencës  së tij në këtë planet, fizikanti teorik, kozmologu dhe autori Stephen Hawking, dha shpjegime për disa nga fushat më të mëdha dhe më të mrekullueshme të shkencës, dhe jo vetëm. Por duket se kontributi i tij vazhdon të na pasurojë edhe pas vdekjes së tij, në sajë të

Para zvogëlimit dhe miniaturizimit të transistorëve, kompjuteri kishte një sistem mjaft të dukshëm përllogaritës si: ingranazhet, akset, rruazat, levat dhe nje lloj burimi energjie për të mirëfunksionuar. Valadimir Lukyanov ndërtoi diçka të përafërt në 1936, por ai përdoi ujë për krijimin e kompjuterave, që shërbenin për zgjidhjen e pjesshme të

Eva kafshoi mollën, Pandora hapi kutinë dhe kurioziteti vrau… Hej çfarë ka prapa asaj dere? Kurioziteti është një forcë e madhe – një që mendohet se shkaktoi Rënien, GPS-in, si dhe ndoshta disa fatalitete – por nuk është tërësisht e qartë përse njerëzit janë kaq shumë kuriozë. Mund të mendosh