Shkence

Ka dalë nga spitalet për të hyrë në shtëpira, në shkolla dhe në lokalet e zonës veriore të Manhattanit. Stafilokoku një herë e një kohë ishte një bakter që provokonte polmonitin e rëndë dhe infeksione të lëkurës, vetëm si një efekt anësor, për ata të sëmurë që ishin goditur prej

Kur hidhni sytë lart në qiell, shikoni një univers që nuk ekziston më. Disa prej fotoneve të dritës që të mbërrijnë në sy kanë udhëtuar miliarda vite për të mbërritur këtu, dhe yjet që emetojnë atë dritë janë zhvendosur prej kohësh në vendndodhje të reja. Distancat e mëdha mes nesh

Quhet “Projekti Persefoni”, misioni për të cilin po punon Universiteti i Greenwichit, për të ndërtuar një anije kozmike që do të mbajë në jetë me mijëra persona Për të mbërritur atje ku askush nuk ka arritur ndonjëherë dhe për të shpëtuar specien njerëzore nga një planet, Toka, që po vdes.

Bëhet fjalë për një produkt kimik sintetik që simulon në tërësi efektet e një diete superkalorike që zgjatjetën e minjve. Një molekulë që aktivizon disa proteina të caktuara, dhe reagon mbi proceset metabolikë dhe inflamatorë. Me fjalë të thjeshta, jo vetëm që mundet të luftojë disa patologji të caktuara, por

Kanë ndricuar historinë me gjeninë dhe kurajën e tyre ARKIMEDI. Shpikësi par excellence “Më jepni një pikë mbështetjeje dhe unë do të ngre botën”, i tha dijetari Arkimed mbretit Geroni II i Sirakuzës. Mbreti e vuri menjëherë në provë dhe i dituri pranoi: pa në kantierin e portit anijen Syracosia,

Teoria e Lojës shpjegon vendim-marrjen ndëraktive, ku rezultati i çdo pjesëmarrësi apo “lojtari” varet nga veprimet e të gjithëve. Nëse je lojtar në një lojë të tillë, kur zgjedh rrugën tënde të veprimit, apo “strategjinë”, duhet të mbash parasysh zgjedhjet e të tjerëve. Por, kur mendon për zgjedhjet e tyre,