Shkence

Pas fluturimit pranë Tokës në vitin 1990, anija kozmike “Galileo” fluturoi përsëri në rajonin tonë në vitin 1992. Këtë herë, ajo i provoi instrumentet e saj në Hënë për të kryer të njëjtin kërkim për jetë atje, siç kishte bërë në Tokë. Rezultatet, thuajse të përsosura, treguan se Hëna ishte

Valerie Jamieson A është çdo gjë reale? Pyetja duket se fton vetëm një përgjigje: sigurisht që është. Nëse keni dyshim, godisni me shkelm një shkëmb. Duke lënë mënjanë pyetjen nëse shqisat tuaja mund të besohen, çfarë po shkelmoni në të vërtetë? Shkenca ka nevojë për shumë pak përbërës për të

Një zhurmë e thellë, që sinjalizon funksionimin e vetë mendjes. Për shkencëtarët, vetëdija mund të jetë vetëm kjo Edhe këtë mëngjes, kur e zgjuam, ishim protagonistë të njërit prej fenomeneve më të jashtëzakonshme të trurit të njeriut. E megjithatë, nuk e vumë re. Çfarë ndodhi? U rikthyem të jemi të

Shumë lëndime prej rrezatimit Thërrmijat hapësinore me energji të lartë shkaktojnë lëndime, kur prekin qelizat e trupit apo ADN tonë. Problemet janë si ata që astronautët përjetojnë gjatë një misioni në Mars. Gjasat që të njerëzit të preken nga kanceri i lëkurës janë 3-5 %. Zgjidhja: Duhet mbajtur me vete

Një fushë magnetike më e dobët si rezultat i përmbysjes së poleve do të shkaktonte një mburojë hapësinore më të dobët, pra më shumë thërrmija do të hynin në atmosferë, duke shkaktuar ndoshta gabime kritike kompjuterësh, dëmtim të teknologjisë, probleme me furnizimin me energji, dhe sëmundje fatale Nga Alaska në

Stephen Baxter* Henry Fordi filloi t’u shesë amerikanëve të famshmit “Model T” pothuajse një vit më parë. Me thënë të vërtetën, makinat ishin në prodhim që prej vitit 1908, dhe vetëm në vitin 1909 Fordi u tha drejtuesve të kompanisë së tij: “Klientët mund të kenë një makinë me cfarë