Horizonti.al

Seria: Traditat biblike, të ndikuara shumë nga kulturat e tjera të lashta Një element qendror i doktrinës së krishterë, Triniteti – i përbërë nga Ati, Biri, dhe Shpirti i Shenjtë – pohon se Perëndia ekziston si tre persona hyjnorë të veçantë, por edhe që bashkëjetojnë mes tyre. Sidoqoftë, koncepti i

Seria: Faktet e harruara, ose të mësuara gabim në lëndën e historisë Perandori francez, Napoleon Bonaparti, paraqitej nga propaganda britanike si një njeri jashtëzakonisht i shkurtër, dhe po i tillë ilustrohej në karikatura dhe piktura të ndryshme. Pas vdekjes së tij, mjekët që kryen autopsinë e tij, shënuan se gjatësia

Seria: Faktet e harruara, ose të mësuara gabim në lëndën e historisë Mitet rreth muzikantit të famshëm Volfgang Amadeus Moxart, janë aq të shutma sa edhe kompozimet e tij, duke bërë që pasardhësit të besojnë se ai ishte një shakator i madh, një bixhozxhi me pak fat, një pijanec, një

Fëmijët e lindur në varfëri, tregojnë dallime kyçe në funksionimin e hershëm të trurit. Kjo është zbuluar nga një studim i ri nga Universiteti i Anglisë Lindore. Studiuesit, studiuan funksionin e trurit të fëmijëve të moshës ndërmjet 4 muajsh dhe 4 vjeç në Indinë rurale. Ata zbuluan, se fëmijët që

Festivali i Udstok, është simboli botëror, si revolta e 1968-ës në shoqërinë italiane. Por me një ndryshim, që nuk është aspak i parëndësishëm: ndërsa mbi 68-ën shtrohet në çdo kremtim, pyetja “A ishte vërtet i lavdishëm?”, mbi Udstok të gjithë duket se bien dakord: Ai ishte momenti më i pastër

Nga Adam Mann Si do të marrë fund universi? “Jo me shumë zhurmë, por me një psherëtimë”- shkroi dikur poeti amerikan T.S.Eliot, në lidhje me fundin e botës. Por nëse doni një përgjigje më të saktë, do të zbuloni se fizikantët kanë kaluar orë të panumërta, duke e shoshitur këtë