Horizonti.al

Shkencëtarët: Pas vitit 1984, njerëzimi është sërish më afër se kurrë shfarosjes. Sipas “Orës së Apokalipsit”, katasfrofa është dy “minuta” më afër. Në vitin 1991, njerëzimi ishte më larg shkatërrimit, se sa sot Nga Adrienne Lafrancejan Apokalisi ka qenë gjithmonë të paktën 7 minuta larg. Kështu rezulton nga llogaritjet e 

Linguistët e Universitetit Columbia parashikojnë që vetëm 600 gjuhë do të mbesin në vitin 2115. Kjo për shkak të lëvizjeve të popullsisë dhe prindërve të cilët nuk do ua mësojnë fëmijëve të tyre gjuhën amtare. Kjo do të ndodh vetëm në disa pjesë të botës. Dr John McWhorter thotë se

Pas një tjetër skandali seksual që përfshiu një anëtar të lartë të Kishës Katolike, pyetja që shtrohet përsëri  është ajo rreth “mohimit të seksit”.  A është realiste për dikë që të jetojë përgjithmonë pa seks? Termi “celibacy”( stad për dikë që zgjedh të bëjë një jetë beqari pa seks apo martesë

A mundet me të vërtetë të ekzaminosh mendjen e të dënuarit për të zbuluar nëse është fajtor ose i pafajshëm? Ja se çfarë ndodh nëse neuroshkencat “zbarkojnë” në gjykata I pandehuri, i palëvizshëm, është në këmbë përballë trupit gjykues që shpall verdiktin. Është një skenë e zakonshme në televizion e

Roger Harrabin, analist i mjedisit Cilat zhvillime shkencore do të jenë më të bujshmet për vitin 2015? Ky është viti, kur politikanët supozohet të projektojnë dhe miratojnë një traktat të ri global, mbi ndryshimin e klimës. Do të ketë në mënyrë të pashmangshme, një hendek mes samitit të OKB-së në

Cilat zhvillime shkencore do të jenë më të bujshmet për vitin 2015? Nga Paul Rincon redaktor shkencor Shumëkush në Evropë u habit, kur majori i ushtrisë britanike i lindur në Chichester, Tim Peake u zgjodh si një astronaut i “Agjensisë Evropiane të Hapësirës” në vitin 2009. Qeveritë në Mbretërinë e