Horizonti.al

Nga rreziku i Inteligjencës artificiale, tek alienët e përparuar, e deri tek qeniet njerëzore armiqësore, parashikimi që Hawking ofron për njerëzimin duket goxha i zymtë Stephen Hawking mund të jetë më i famshëm për punën e tij sa u përket vrimave të zeza në hapësirë, apo njëjtësive gravitacionale, por zëdhënësi

Qoftë nëse bëhet fjalë për lindjen e fëmijës tuaj të parë, apo ditën e martesës, të gjitha kujtimet e dashura vijnë nga një lob specific i trurit. Dhe tani një ekip në Universitetin e Magdeburgut, Gjermani, ka përcaktuar me sukses vendodhjen e saktë se ku gjenerohen kujtimet. Dihej se kujtimet

Si ndodhi që 2/3 e sipërfaqes së tokës erdhi e u mbush me ujë? Një hipotezë është se Toka ishte kaq shumë e nxehtë kur u formua 4.6 miliardë vjetë të shkuara, sa uji do të kishte avulluar. Mendohet se uji u soll nga përplasjet me një kometë dhe asteroid,

Nuk ka asgjë që krahasohet me zërin e spikatur robotik të Stephen Hawking kur  trazon një debat të nxehur rreth… robotëve. Në një intervistë me Rory Cellan-Jones, Hawking paralajmëroi se makinat super-inteligjente mund të përfundonin duke na fshirë nga faqja e dheut. Deri tani vonë, inteligjenca artificiale dukej se i

Studimet mjeko-shkencorë, pasi na kanë nxitur të modifikojmë shumë nga zakonet tona të jetës, na fton tani të jemi vigjilentë ndaj rrezikut më vdekjeprurës: qëndrimit ulur… Nuk mundem më. Pas gjithë asaj që na është kërkuar për të mos bërë, sepse është e dëmshme për shëndetin, pasi kemi humbur vesin

Fëmijët që dinë të pikturojnë mirë që në moshë të hershme kanë perespektivë të shkëlqyer të zhvillimit të inteligjencës Mos kini aspak frikë: është normale nëse fëmija juaj, duke vizatuar një xhuxh, harron ta paraqesë me bark. Sidoqoftë është shenjë zgjuarsie kur fëmijët fillojnë të shfaqin të gjithë trupin. Zgjuarsi