Horizonti.al

Besimi i Sokratit se ne duhet të reflektojmë mbi jetën që bëjmë, ishte i frymëzuar pjesërisht nga fraza e famshme që ndodhej e skalitur në orakullin e Delfit: “Njih veten tënde”. Çelësi për të gjetur vlerë në profecitë e orakullit, ishte njohja e vetvetes, dhe jo një unazë që arrinte

Mitologjia pagane e vikingëve, dominohet nga konflikti i përjetshëm mes Perëndive dhe armiqve të tyre, gjigantëve. Midis Zotave, roli i shefit i përkiste Thorit të fuqishëm. Si mbrojtës i të dy sferave, hyjnore dhe njerëzore, ai dëshironte të godiste në kokë gjigantët me çekiçin e tij magjik, Mjollnir. Kjo përrallë

Nga Helen Fletlej A e keni menduar ndonjëherë, se si kanë marrë emrat e tyre muajt e vitit? Ndërsa shënojmë kalimin e ditëve, javëve dhe muajve, pak nga ne do të ndalen ndonjëherë të pyesin, se nga vjen aktualisht sistemi ynë aktual i ndarjes së kohës. Në fakt, kalendari ynë

Nga James Hoare Sikurse kanë qenë shpesh historitë e vjetra me superheronj, pasja e një transfuzioni gjaku nga një dele dhe shndërrimi i jashtëzakonshëm në Njeriun-Dele, nuk do të nxiste kafshimet e merimangave radioaktive. Çuditërisht, pavarësisht se ishin tepër të rrezikshme, transfuzionet e para të gjakut të njeriut nuk ndodhën

Kjo epikë e gjallë, frymëzoi librin “Zoti i Unazave” të Tolkien, që vitet e fundit është përshtatur në film. Bëhet fjalë për dy legjenda të ndara, të lidhura nga një unazë e mbinatyrshme, që shkakton tragjedi të tmerrshme për të gjithë ata që e mbajnë atë. Ajo përfshin luftëtarët heroikë

Rreth 5000 vjet më parë, kinezët prodhuan manikyrin e parë të thonjve, dhe e përdorën atë për të simbolizuar pasurinë dhe fuqinë e elitës. Përdorimi i tij ndalohej nga qytetarët e zakonshëm. Madje ekzistojnë raporte të njerëzve të thjeshtë të dënuar me vdekje, vetëm pse kishin përdorur manikyrin. Leonardo da