Horizonti.al

Nga Helen Fletlej A e keni menduar ndonjëherë, se si kanë marrë emrat e tyre muajt e vitit? Ndërsa shënojmë kalimin e ditëve, javëve dhe muajve, pak nga ne do të ndalen ndonjëherë të pyesin, se nga vjen aktualisht sistemi ynë aktual i ndarjes së kohës. Në fakt, kalendari ynë

Nga James Hoare Sikurse kanë qenë shpesh historitë e vjetra me superheronj, pasja e një transfuzioni gjaku nga një dele dhe shndërrimi i jashtëzakonshëm në Njeriun-Dele, nuk do të nxiste kafshimet e merimangave radioaktive. Çuditërisht, pavarësisht se ishin tepër të rrezikshme, transfuzionet e para të gjakut të njeriut nuk ndodhën

Kjo epikë e gjallë, frymëzoi librin “Zoti i Unazave” të Tolkien, që vitet e fundit është përshtatur në film. Bëhet fjalë për dy legjenda të ndara, të lidhura nga një unazë e mbinatyrshme, që shkakton tragjedi të tmerrshme për të gjithë ata që e mbajnë atë. Ajo përfshin luftëtarët heroikë

Rreth 5000 vjet më parë, kinezët prodhuan manikyrin e parë të thonjve, dhe e përdorën atë për të simbolizuar pasurinë dhe fuqinë e elitës. Përdorimi i tij ndalohej nga qytetarët e zakonshëm. Madje ekzistojnë raporte të njerëzve të thjeshtë të dënuar me vdekje, vetëm pse kishin përdorur manikyrin. Leonardo da

Kur mediat shfaqin imazhet e një rruge të pushtuar nga plehrat, reagimi ynë i natyrshëm është  bezdia. Ideja e një qyteti të pistë, nuk na lë indiferentë, dhe ka edhe ata që e shohin pastrimin e trotuareve, si një tregues të qeverisjes së mirë:nëse pisllëku përmbyt trotuaret, atëherë diçka në

Seria: Dëshmitë e pabesueshme mbi UFO-t në ish-dosjet sekrete të Bashkimi Sovjetik Rreth orës 4:00 të mëngjesit të 20 shtatorit të vitit 1977, punëtorët e riparimit të anijeve në qytetin e Petrozhavodskit, do të shihnin një kokë me një “dritë verbuese” mbi Liqenin Onega. Dëshmitarët më vonë do të thoshin