Mite e Legjenda

Në Egjiptin e lashtë, varri ishte projektuar si një shtëpi e përjetshme për trupin e mumifikuar dhe shpirtin mendohej se do të jetonte pranë tij. Një varr-faltore lejonte familjet, dashamirët dhe priftërinjtë të vizitonin të ndjerin dhe të linin ofertat e rregullta që kërkoheshin, ndërsa një dhomë e fshehur mbronte

Faraonët më të njohur sot, Kleopatra dhe Tutankhamun, vështirë se mund të gjykohen si më të suksesshmit. E para humbi mbretërinë e saj tek Perandoria Romake, ndërsa i dyti ka mbetur kryesisht i “fshehur, deri në zbulimin e varrit të tij të mbushur me thesare, në vitin 1922. Pra, nga

Historianët kanë hedhur teorinë se indo-europianët e lashtë kishin dy kulte kryesore që të gjithë fiset i kishin të përbashkëta. Këto dy kulte njihnin ujqit dhe arinjtë si kafshë të shenjta. Ndërkohë që ujku simbolizonte maskulinitetin, pjellorinë dhe fuqinë e fisit, ariu përfaqësonte mëmësinë dhe pjellorinë. Në kohën e shkrimit

Nëse ju gërmoni mjaftueshëm thellë, thonë shkencëtarët, mund të gjenden disa të vërteta mbi legjendat e ndryshme dhe historitë mbi krijimin e botës Nga Sarah Zielinski Mitet kanë ushqyer imagjinatën dhe shpirtrat e njerëzve për mijëra vjet. Shumica dërrmuese e këtyre përrallave, janë thjesht tregime që njerëzit i kanë trashëguar

Biri i Titanit Iapetus dhe një nimfe të detit, Klimenës, Atlasi sundonte mbi një ishull-mbretëri të lashtë, me emrin Atlantidë. Kishte shumë njerëz nën sundimin e tij, por ata u degjeneruan, dhe kështu perënditë vendosën që të shkatërrojnë të gjithë racën e tyre. Ata dërguan një përmbytje të madhe, që

Endrra e të jetuarit përgjithmonë është po aq e lashtë, sa edhe vetë koha. Eshtë një koncept universal, qoftë prej frikës së vdekjes, dashurisë për jetën, etjes për njohuri, apo edhe ndjesisë së pamposhtmërisë. Shumë kultura të lashta shpallën taktika të ndryshme për ekzistencën e përjetshme. Ja dhjetë ide që