Mite e Legjenda

Në Dhjatën e Re, fjala greke Paradeisos përdoret tri herë (në Ungjillin sipas Lukës XXIII, 43, në letrën e Shën Palit drejtuar Korintasve XII: 1-4 dhe tek Zbulesa), por nuk përcaktohet domethënia e saj. Parajsa prezantohet si qielli, dimensioni qiellor. Megjithatë tek krishterimi, parajsa është përshkruar për një kohë të

Për islamikët, parajsa është vendi i dedikuar lumturisë të përjetshme, dhe aty futen ato shpirtra (të cilët sipas myslimanët ndahen nga trupat e tyre në kohën e vdekjes), dhe që në jetë kanë jetuar si besimtarë, duke mbetur atje në përjetësi (Kur’ani, 2:82). Parajsa është e njohur si Xheneti, një

Bibla e Shenjtë është libri më i lexuar në botë. Ai është një burim frymëzimi për të gjithë dhe – çka është më interesante – një burim i mistikës dhe kodeve sekrete. Kjo listë rendit 10 numrat më domethënës në Bibël – numra që përmenden kohë pas kohe. Shumë njerëz

Për taoistët kineze gjithçka është materie, e cila zbutet përherë e më shumë, për të mos u zhdukur. Prandaj, ekziston një nevojë reale për të vdekur në mënyrë që të ngjitesh në një dimension të pavdekshëm. Kjo ndodh duke përdorur një asketizëm të veçantë, të një shijeje pothuajse alkimike, dhe

Në Meksikë vazhdon akoma të besohet në shtriga që dalin natën në kërkim të viktimave, të cilave iu thithin gjakun ashtu si vampirët në kultura të tjera. Ata i besojnë akoma thënies “E ka thithur shtriga”. Nga vjen ky supersticion? Si të gjitha traditat në Meksikë edhe kjo legjendë e

Për keltët, të cilët jetonin në Evropën Qendrore, Lugh ishte perëndia Diell. Perëndia i nëntokës Balor ishte gjyshi i tij. Balor ishte udhëheqësi i Fomoriit. Fomorii ishin njerëz të këqij që jetonin në botën e krimit. Sipas një profecie, Balor duhej të vritej nga një nip i tij. Për të