Mite e Legjenda

Legjenda thotë se rajoni nëntropikal i Trekëndëshit të Bermudës në Atlantikun e Veriut është vend i qindra fatkeqësive tragjike dhe të pashpjeguara. Historitë që rrethojnë zhdukjen fatkeqe të avionëve dhe anijeve në zonën mes Majemit, Bermudës dhe Porto Rikos shpesh herë përqëndrohen tek e mbinatyrshmja. Ka rrëfime plot fantazi që

Për rreth 2,500 vjet, princesha Ukok u varros në një dhomë nën akullin siberian, së bashku me dy luftëtarë, ka shumë të ngjarë të kenë qenë truprojat e saj, në këtë botë dhe në tjetrën. Princesha ndoshta vdiq rreth moshës 25 vjeç. Ajo ishte pjesë e popullit Pazyryk dhe mbante

Komodus, perandori që është bërë i njohur prej filmit Gladiatori, kishte shumë fiksime. Përshembull pëlqente të luante sikur ishte gladiator. Por edhe zhvishej lakuriq, ecte në arenë, dhe godiste në kokë njerëzit me të meta fizike, përpara turmave. Por ajo që nuk dihet, është se sa problem i madh ishte

Kur gjërat shkonin keq, besohej se flijimi i një virgjëreshe për perënditë – duke e hedhur në det, duke e varrosur të gjallë, ose duke e lënë për përbindëshat e uritur – ishte plani më i mirë. Flijimi i Virgjëreshës mund të bëhej për një numër arsyesh të pranuara gjerësisht:

Mbretëresha Kasiopea ishte e njohur si gruaja e bukur e Mbretut Cefeus. Një ditë, ajo u mburr se bija e saj, Andromeda ishte shumë më e bukur se pesëdhjetë Nereidat, nimfat e detit, bija të Nereut dhe Dorisit. Kjo gjë zemëroi Poseidonin, i cili ishte i martuar me Amfritin, më

Ylli i Davidit është simboli më identifikues i judaizmit. Megjithatë, ndryshe nga të tjera gjëra, si menorah apo shofar, ylli nuk është një simbol unik i hebrenve. Përpara se të bëhej simbol hebre, ai u shfaq gjithashtu në Budizëm, Hinduizëm dhe Jainizëm. Hinduizmi e ka përdorur yllin më gjatë. Për