Mistere

Së fundmi arkeologët kanë  zbuluar një korridori misterioz i cili është diku tek 4.000 vjet i vjetër  tek Piramida e Madhe e sekreteve të Gizës. Ai përshkruhet  si një “zbrazëti e thellë”, kalimi është të paktën rreth 100 metra i gjatë dhe deri në 230 metra mbi tokë, por eksploruesit

Banorët  e  Dorset në Amerikë u hasën me  një surprizë këtë javë kur ata panë  disa pamje të cuditshme në qiell që  dukeshin si UFO. Fenomeni i rrallë atmosferik është një formim i çuditshëm i reve, i njohur si vrima e thell. Ekspertët thonë se format e çuditshme janë shkaktuar

Një nga fatkeqësitë më të këqija në historinë e aviacionit, goditi Aeroportin O’Hare në Çikago në 25 maj të vitit 1979. Në atë ditë të tmerrshme, një avion ”DC-10” i linjës “American Airlines”, u përplas në momentin kur po ngrihej nga toka, duke vrarë të gjithë pasagjerët dhe ekuipazhin. Katastrofa

Detarë edhe luftëtarë, rreth 1450 para Krishtit, këta popuj indo-evropianë, paraardhës të grekëve të lashtë, që kishin përparuar tashmë në Greqinë kontinentale, popullonin pallatet e Knossosit dhe Festos në Kretë, duke zëvendësuar Minoanët. Nuk zgjati shumë: rreth vitit 1200 para Krishtit, Mikenasit duhej të përkuleshin para bastisjeve të atyre, që

Misteret e vrasjeve janë shumë argëtuese, por vetëm në botën e letërsisë dhe kinemasë. A keni zgjidhur ndonjëherë ndonjë kuiz misteri? Këto lloje misteresh nuk janë vetëm argëtues për t’u zgjidhur, por edhe i japin trurit tuaj ushtrimin aq të nevojshëm. Fatkeqësisht, ndërkohë që ne kujdesemi shumë për trupin, nuk

Fillimisht, piramidat e Egjiptit ishin të mbuluara me një shtresë reflektuese të ndritshme, të bërë nga gurë gëlqerorë të bardhë e të lëmuar. Kjo i bënte një pamje vërtet verbuese dhe si pasojë, një simbol i madhështisë së faraonëve (ose, siç thonë disa ekspertë, bateri të mëdha diellore). Ato ishin