Mistere

I përkthyer kohët e fundit nga profesorja e fesë në Universitetin e Princetonit, Anne Marie Luijendijk, “Ungjilli i Marisë”, 1500 vjecar, nuk është një ungjill që përshkruan jetën dhe vdekjen e Jezu Krishtit, sic kishte supozuar shumëkush. Ai është një lloj parashikimi për të ardhmen, që ndihmon njerëzit të zgjidhin

Terrence McCoy The Washington Post Libri që pretendon se Jezusi kishte një bashkëshorte dhe fëmijë – dhe autori i tij shumë i sulmuar. “Tashmë ka prova të shkruara se Jezusi ishte i martuar me Mari Magdalenën dhe ata kishin fëmijë së bashku… I mbuluar me pluhur në Librarinë Britanike është

Na është kërkuar miliona herë, dhe po aq herë nuk ia kemi dalë të japim një shpjegim përfundimtar, mbi arsyen përse kemi nevojë të flemë. Ndoshta është diçka që nuk e dimë? Mesatarisht çdo person shpenzon rreth 1/3 e gjithë jetës duke fjetur. Në pjesën më të madhe të rasteve

Studiuesit vlerësojnë se të paktën 10 % e popullsisë së SHBA ka frikë nga numri 13, dhe cdo vit që kalon, një frikë edhe më të madhe nga E Premte, 13, e njohur si paraskevidekatriafobia. Kjo frikë shkakton humbje deri 800 milion dollarë në vit, pasi njerëzit shmangin martesat, udhëtimet

Piramidat egjiptiane janë një nga çudirat më të mëdha botërore dhe ndërtesat më misterioze që ekzistojnë në Tokë. Enigma e ndërtimit të tyre, si dhe efektet e tjera rrezatuese që shkaktojnë ato, edhe sot e kësaj dite, mbeten një sfidë që seriozisht e vënë në sprovë njohurinë tonë të pakontestueshme

Telepatia mendore eshte percaktuar si “nje komunikim me ane te mjeteve te ndryshme nga shqisat, ose nepermjet transferimit te mendimit”. Megjithese ky eshte ne fakt pershkrimi me i mire qe mund t’i behet ketij fenomeni, ky pershkrim nuk eshte pershkrimi me i qarte dhe me i plote i ketij fenomeni.