Mistere

Për më shumë se 2500 vjet, ari është përdorur si para. Sot çdo vend dhe bankë qendrore, investon në ar, pasi vlera e tij konsiderohet si tepër e qëndrueshme – dhe kësisoj ndihmon në kompensimin e investimeve më të paqëndrueshme, që i nënshtrohen krizave financiare. Aktualisht, i gjithë ari në

Identifikimi i një dorëshkrimi në 1906, që përmban disa nga veprat e Arkimedit, duke përfshirë Metodën e Teoremave Mekanike, është pothuajse aq i shquar sa dhe vetë përmbajtja e tij. Në 1840-ën, një vizitor dhe studiues  i Varrit të Shenjtë në Konstandinopojë (tani Stamboll) iu hodhi një sy  gjurmëve të

Misionet “Apollo” ishin ngjarje të jashtëzakonshme të historisë. Por pavarësisht profilit të trye të lartë, disa histori magjepsëse mbeten të pathëna – ose të mbajtura fshehur prej agjencisë hapësinore të Amerikës, ose të shmangura nga syri i publikut… ÇFARE RREZIQESH I FSHEHU NASA PUBLIKUT? Ajo që ne mbajmë mend, është

Më 5 dhjetor të viti 1945, pesë bombardues të Marinës së SHBA-s, të njohur gjerësisht si Fluturimi 19, u nisën nga Fort Lauderdale, për një mision i cili duhet të ishte thjesht një stërvitje trajnuese rutinë. Aeroplanët e përfshirë në stërvitje drejtoheshin nga dy deri në tre persona ushtarakë me

Bobi Dunbar u zhduk në 1912. Rishfaqja e tij do të sillte një luftë për kujdestarinë e tij, një burrë të arrestuar gabimisht, dhe një test të pabesueshëm ADN-je 90 vjet më vonë. Djali që u rrit si Bobi Dunbar, duke pozuar anash familjes së tij. Kjo ngjarje është e

Anneliese Marie Frank  lindi më 12 qershor ,1929, në Frankfurt am Main; vdiq në fillim të muajit mars të vitit 1945 në KZ Bergen-Belsen. Ishte një femër gjermane-hebreje, që ishte fshehur me familjen e saj në Amsterdam, në kohën nacionaliste, por që nuk arriti t’i shpëtonte vdekjes para mbarimit të luftës. Anne Frank u bë e njohur me ditarin e mbajtur