Komplote

Legjenda e Trekëndëshit të Bermudës filloi me zhdukjen e pashpjegueshme të një grupi avionësh ushtarakë që mbanin 14 persona, pranë brigjeve të Floridës Jugore në dhjetor 1945. “Ne po hyjmë në ujë të bardhë, asgjë nuk duket të jetë në rregull”, tha drejtuesi i fluturimit përpara se kontakti në radio

Aviatorja e famshme, Amelia Earhart u zhduk së ​​bashku me navigatorin Fred Noonan gjatë një përpjekjeje të nisur për të fluturuar rreth botës në vitin 1937. Ende nuk ka dëshmi konkrete se çfarë ka ndodhur. Teoritë për fatin e saj përfshinin atë që aeroplani i Earhart u detyrua nga japonezët

Mjeku Ligjor i Qarkut të Los Anxhelos vendosi se vdekja në gushtin e vitit 1962 e aktores Marilyn Monroe ishte një “vetëvrasje e mundshme” nga një mbidozë barbituratesh. Megjithë përfundimin zyrtar, pyetjet kanë mbetur për dekada me radhë rreth vdekjes së saj në moshën 36 vjeç. Teoritë e konspiracionit nxiten

Vrasja e Presidentit të SHBA, John F. Kennedy më 22 nëntor 1963, mbetet një nga ngjarjet më tronditëse të shekullit të 20-të. Vrasja e vëllait të tij Robert F. Kennedy më 5 qershor 1968, i shtoi teoritë e konspiracionit. Në secilin rast, u akuzua një atentator i vetmuar. Në të

Një ish juriste e Bankës Botërore në Washington denoncon: Eshtë i njëjti grup që lëviz fijet. Kontrollojnë tregjet e parasë dhe mediat. Në komandë është një organizatë me qendër në Bazel të Zvicrës Ideja e një grupi hije bankierësh të gjithëpushtetshëm që manipulojnë botën politike dhe ngjarjet financiare, ka ekzistuar

Ky ishte programi i kontrollit të mendjes i CIA-s, e cila eksperimentoi mbi njerëz për të manipuluar gjendjen mendore dhe për të ndryshuar funksionet e trurit nëpërmjet torturës dhe drogës. Projekti filloi më 13 prill 1953, me urdhër të drejtorit të CIA-s, Allen Dulles. Studimi u krye në 80 institucione